Could the Windows 11 Xiaomi Pad 5 be coming?

2975
- Advertisement -

A Xiaomi Pad 5 egy nagyon rég óta várt utód. Valamivel több, mint fél éve van a piacon, ezalatt megmutatta, hogy egy igen jó ár-érték arányú tabletet sikerült összeraknia a Xiaominak. A tableten jelenleg Android 11 alapú MIUI 12.5 fut.

Az első hírek arról, hogy a Xiaomi Mi Pad 5 futtathatja a Windows 11-et, tavaly ősszel jelentek meg. Az, hogy a tablet szerepel a Geekbench adatbázisában, az nem olyan furcsa, az már annál inkább, hogy a futattott rendszer egy Windows 11 for ARM.

Sajnos nem hivatalos fejlesztésről beszélünk, tehát a címre válaszolva a közeljövőben még biztosan nem. Egy fejlesztőnek 2021 novemberében sikerült már elindítania a Windows 11 ARM-et az Androidot futtató Xiaomi Pad 5-ön. Egy másik fejlesztő fölhasználta az előző projektet, és néhány fejlesztést végzett, hogy jobban fusson. Bár néhány hibát még ki kell javítani, de ez nem akadályozta meg őt abban, hogy lefuttassa a Geekbenchet a táblagépen.

A Win11 ARM64-et futtató tablet 465 és 1 992 pontot ért el az egy- és többmagos teszteken. Ez jóval elmarad a tablet eredeti kb. 780 és 2800-as pontszámától de ne felejtsük el, hogy ez még a kísérletezési fázisban van.

A fejlesztő a Weibo-n a @PaluRookie felhasználónévre hallgat. Azt mondta, hogy jelenleg még probléma van a PEPs-szel (Platform Extension Plug-ins). A GPU szintén nem működik tökéletesen, mert egyelőre hiányzik a driver.

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE