A 2019 őszén frissült a tavasszal bemutatott belépő Redmi kategória, mely a 8. generációnál tart. Az elődöktől főként fizikai méretében tér el, hiszen a mai trendeknek megfelelően hatalmas, egész pontosan 6.22″-es kijelzőmérettel rendelkezik. Ezt némileg kompenzálja a teljes előlapot kitöltő IPS kijelző, melyet felül a belógó előlapi kamera csepp alakú kis szigete tör meg. Alul pedig éppen annyi káva maradt, amire a Redmi logó ráfér, és elegendő fogást biztosít videók megtekintése közben. Kiemelendő újdonság mindkét modell esetén az 5000mAh kapacitású akkumulátor, valamint a belőpő kategóriánál eddigi nem jellemző USB-C csatlakozó megjelenése.

Termékváltozatok
Árak, elérhetőség

Termékváltozatok

1. Redmi  8A

Már a Redmi 8A modell is nyolcmagos Snapdragon 439 processzorral rendelkezik, ami az átlagos feladatokhoz elegendő. Komolyabb játékok futtatásához, vagy több alkalmazás párhuzamos használata esetén ajánlott a Redmi Note 8 modellek egyike. A Redmi 8A matt műanyag hátlappal, rendelkezik, melynek közepén egyetlen 12MP-es Sony kamerát találunk. A dupla SIM kártya mellett kapunk egy harmadik foglalatot is a SIM tálcán, ide a háttértár bővítéséhez microSD memóriakártyát rakhatunk. A készülék rendelkezik beépített antennás FM rádióval is, így fülhallgató csatlakoztatása nélkül is rádiózhatunk. A HD+ felbontású kijelzőt Gorilla Glass 5 üveg védi az apróbb karcoktól, az alkalmazott oleofób bevonat pedig a cseppállóságot garantálja.
A Redmi 8A minden korosztály számára ajánlott. Azoknak akik akár 3-4 napos üzemidőt várnak el egy okostelefontól, sokat hallgatnak zenét, és szükséges a két kártyás üzemmód. A HD+ kijelző tartalomfogyasztáshoz elegendő, talán csak a kamera lehetne picit erősebb, mert jelenleg a 2GB RAM mellett ez az egyetlen gyenge pontja

2. Redmi 8

A Redmi 8 hardvere megegyezik a Redmi 8A hardverével, viszont a memória már 3 vagy 4GB, míg a háttértár 32GB mellett akár 64GB is lehet. A két Redmi 8 készülék fizikailag teljesen megegyezik. Azonos a kijelző mérete, felbontása, az akku kapacitása, és a kezelőszervek elhelyezkedése is. A Redmi 8 már dupla kamerával (12+2MP), valamint ujjlenyomat olvasóval is rendelkezik. A hátlap fényes mintás kialakítású. A Redmi 8 és 8A is 18W-os töltésre képes, a mellékelt töltőfej viszont gyengébb. A készülék doboza tartalmaz szilikon tokot is, míg a 8A-hoz külön kell beszereznünk.
A Redmi 8 a nagyobb RAM/háttértár miatt erősebb igénybevételre is ajánlott, a biztonságot pedig a beépített ujjlenyomat olvasó fokozza.
A Redmi 8 tesztünk első részét ide kattintva olvashatod

A Redmi 8A / Redmi 8 kicsomagoló és kibeszélő videónkat ide kattintva nézheted meg

 

Árak, elérhetőség (novemberi állapot szerint)

A Redmi 8A 2+32GB-os változata a nemzetközi webshopokban (a 2019. november 13-i státusz alapján)  kb. 34.300 Ft-ért beszerezhető, amely különböző kuponos konstrukcióban akár még olcsóbban is megrendelhető.
Hazai ára a legnagyobb választékot kínáló webshop esetén (a 2019. november 13-i státusz alapján) 38.990 Ft, melyhez 2 év garanciát, és további kedvezményeket is igénybe vehetünk.

A Redmi 8 3+32GB-os változata a nemzetközi webshopokban (a 2019. november 13-i státusz alapján)  kb. 46.800 Ft-ért beszerezhető, amely különböző kuponos konstrukcióban akár még olcsóbban is megrendelhető.
Hazai ára a legnagyobb választékot kínáló webshop esetén (a 2019. november 13-i státusz alapján) 45.990 Ft, melyhez 2 év garanciát, és további kedvezményeket is igénybe vehetünk.