- Hirdetés -
()

A legtöbb felhasználónak semmi szüksége a bootloader nyitására, vagy ROOT funkciókra. A Bootloader nyitásra számos esetben szükség lehet. Ha vissza akarunk lépni MIUI verzióban, vagy megelégeltük, hogy a Global rom tele van buggal és le akarjuk cserélni egy jobbra.

Unlock
A Bootloader nyitása nem csak móka és kacagás, veszélyekkel is jár. Ha ellopják, vagy elhagyjuk a telefonunkat, mindenhez hozzáférhetnek és új rom telepítéssel vígan használhatják. Zárt Bootloaderrel viszont nem tudnak mit kezdeni vele. De a nyitott Bootloader más esetekben jó megoldás, még pedig a banki appeknél (vagy más szolgáltatói). Ha a bank alkalmazása problémázik, hogy rootolt vagy custom rom van a telón, akkor sem kell visszatérned a gyári rendszerre és visszazárni. A megoldás pedig a Magisk és annak egy remek funkciója, a Magisk Hide.

A Magisk egy rendszer nélküli ROOT eszköz. Ez alapvetően azt jelenti, hogy módosíthatod telefonod rendszerét anélkül, hogy az alapvető kódot módosítanád. A Magisk-et Topjohnwu fejlesztette ki, 2016-ban indult és azóta évről évre szélesíti látókörét. A Magisk Root áldás, különösen, ha a pénzügyi alkalmazások futtatásáról van szó.

Korábban különböző fájlok voltak a Magisk számára, ahol le kellett tölteni a .zip fájlt, majd az alkalmazást is, ami időigényes folyamat volt. Mostantól a Magisk App segítségével egyszerűen telepítheted a Magisk-et az .apk fájl átnevezésével .zip fájlra. Ha el szeretnéd távolítani a Magisk alkalmazást, akkor csak át kell nevezned az alkalmazást uninstall.zip névre, és nagyjából ennyi.

Magisk telepítése

A Magisk Manager telepítéséhez semmilyen engedély, vagy különleges előkészület nem kell, egy sima app. De a ROOT és egyéb funkciókhoz elengedhetetlen a nyitott Bootloader és TWRP megléte. A telepítés menete a következő:

 1. Töltsd le és telepítsd fel a Magisk Manager alkalmazást (Magisk-v23.0.apk)
 2. Nevezd át a letöltött Magisk Manager apk fájlt zip kiterjesztésre (Magisk-v23.0.zip)
 3. Indítsd újra a telefonod TWRP-ben (Bekapcs + Hangerő FEL)
 4. Keresd meg az átnevezett Magisk-v23.0.zip fájlt és telepítsd fel
 5. És kész, Magisk telepítve

Magisk Hide

A Magisk Hide használatával valójában elrejtheted a ROOT-ot az olyan játékalkalmazások elől, mint a Pokemon Go, valamint minden pénzügyi alkalmazás, beleértve a banki alkalmazásokat is. Ahhoz, hogy biztosan teljes mértékben kihasználd a Magisk Hide funkció előnyeit, létfontosságú, hogy aktiváld azt. Íme a folyamat:
 1. A hozzáféréshez nyisd meg a Magisk Manager alkalmazást és kattints a Menü gombra
 2. Kattints a beállításokra
 3. Ezután görgess le és engedélyezd a Magisk Hide opciót
 4. Kattints ismét a Menü gombra, ekkor megjelenik a “Magisk Hide” opció. Kattints erre
 5. Most ki kell választanod azt az alkalmazást, amely elől el kell rejteni a ROOT-ot, ezért görgess és keresd meg az alkalmazást.
 6. Most már minden gond nélkül futtathatod az alkalmazást

A Magisk Manager kétségtelenül kötelező alkalmazás. Egyablakos megoldást kínál minden olyan ROOT-tal kapcsolatos problémára, amely általában később, az eszköz rootolása után merül fel. Reméljük, most már megértetted, mi az a Magisk, mi az a Magisk Manager, és mire szolgál a Magisk Hide. Bár eltarthat egy ideig, amíg rászoksz, de teljesen megéri a fáradságot.

Figyelem! A Magisk még rengeteg funkciót kínál rengetek kiegészítővel. Ezeket csak és kizárólag saját felelőségre próbáld ki, mert könnyen téglázhatod a telefonod. A fenti művelet sikertelenségéből fakadó meghibásodásért felelőséget nem vállalunk! Mindenki csak és kizárólag saját felelőségére végezze el a ROOT-olást!

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -