Fél év sem telt el, de máris utódot kapott a Redmi 7, mily’ meglepően a Redmi 8 személyében. A Redmi 7-hez képest olyan sok változtatást nem történt, de hozzányúltak pár olyan helyen, ahol nagyon ideje volt már.

 

Doboz, tartozékok

A dobozban egy található egy 10W-os hálózati töltő és egy Type-C kábel. Kapunk egy átlátszó tokot, egy leírást, a garancialevelet és egy sim tűt.

Redmi csomag

 

Redmi 8 kijelző

Redmi 8 kijelző

A telefon előlapján egy 6,22 inch-es, 720*1520, vagyis HD+ felbontású kijelző található, mely Gorilla Glass 5-ös védelemmel rendelkezik. Ugyan nem Full HD, de napi használatban teljesen jól szuperál, természetesen, ha például odatesszük egy Note 8 mellé, aminek Full HD a kijelzője, akkor közelről észre lehet venni a különbséget. IPS megjelenítő révén a betekintési színei korrektek.

 

Dizájn

Redmi 8 design

A készülék 3 féle színben érhető el, fekete, kék és piros. Az előlap tetején egy csepp-notch található, amiben az előlapi kamera mellett a közelségérzékelő is van, ezáltal a Redmi 7-hez képest a notch egy picit nagyobb lett, viszont a felső káva kisebb. Van, akinek ez tetszik, van, akinek nem, de szerintem egyátalán nem zavaró. A kijelző alatt található egy Redmi felirat, amire eddig nem volt példa. Ami számomra érthetetlen, hogy lekerült róla az értesítési led. A Redmi 7-en a kijelző alá tették, itt is elfért volna. A hátlap üveg hatású műanyag, ami igen látványos, jól néz ki. Középen felül található egy egyszínű vaku, alatta két kamera, azalatt pedig az ujjlenyomatolvasó, ami gyors és pontos.

Redmi 8 hátlap

A jobb oldalán a szokásos hangerőszabályzó és bekapcsológomb, bal oldalt a sim-tálca, amibe 1 Micro SD és 2 nano-sim akár egyszerre is kerülhet. Felül található egy mikrofon és egy infraport, tehát tudjuk távirányítóként is használni az eszközt. Alul található szintén egy mikrofon, az elsődleges hangszóró, egy 3,5 mm-es jack csatlakozó, és egy USB Type-C port. Végre. Bár már 2017-ben a Mi 6-ban Type-C port volt, de az alsóbb szériákban a Xiaomi meghagyta a Micro USB portot, egészen eddig.

 

Redmi 8 hardver

Redmi 8 benchmark

A telefon lelke egy 12 nm-es 8 magos Qualcomm Snapdragon 439, 3 GB RAM és 32 GB belső memória, vagy 4 GB RAM és 64 GB tárhely társaságában. Tesztalanyom az utóbbi verzió. Viszonyításképpen AnTuTu-ban 89750 pontot ér el, a Geekbench valamiért nem volt képes lefutni. Ez nem egy erőgép, nem való magas grafikaigényű játékok futtatására. Napi használatra, telefonálásra, Facebook, Instagram, Messenger, Chrome, stb használható. Természetesen ne várjunk egy Mi 9 sebességet, de nem mondanám lassúnak.

 

Redmi 8 akkumulátor

5000, azaz ötezer mAh-es a készülékben található az akkumulátor. Már az elődjében található 4000 mAh-es akkumulátor is kibírt gyengébbb használat mellett 2 napot, de a Xiaomi úgy gondolta, hogy ez sem elég. Erősebb használat esetén pedig kezdődhet korán a nap, és érhet véget igen későn is, kizárt, hogy ne bírja ki az akkumulátor. A Type-C portnak köszönhetően képes 18 W-os gyorstöltésre, bár a dobozban egy 10 W-os adapter található, így azzal nem lehet kihasználni a maximális töltési sebességet. A töltési idő viszonylag hosszú.

Redmi 8 akkumulátor

 

Összegzés

A Redmi 8 egy kiváló középkategóriás készülék, nem akar se többnek, se kevesebbnek látszani. A 4/64-es verzió a XiaomiShop-nál jelenleg 50 ezer forintért kapható. Besorolni a Redmi 8A és a Redmi Note 8 közé lehet.

(A kamera tesztje direkt nem szerepel a cikkben, rövidesen lesz egy Redmi 7 vs Redmi 8A vs Redmi 8 kamerateszt.)