- Hirdetés -
()

Nagyon vártuk már augusztus 10-ét, nem csak a Mi Mix 4 és a Mi Pad 5 miatt, hanem a MIUI 13 bemutatása miatt. Hát az elmaradt, mert még csak belső alpha változata létezik, publikus nem. De helyette kaptunk MIUI 12.5 Enhanced Edition néven valami mást.

A MIUI 12.5 Enhanced Edition, avagy magyarul Továbbfejlesztett változat gyorsabb memória kezelést, gyorsabb alkalmazás kezelést ígér. Semmi új funkció, csak pörgősebb rendszer!

Töredezettségmentesítés
Az egyik újítás a továbbfejlesztett töredezettségmentesítés. Régi Win fanok pontosan tudják, hogy ez mit jelent. Az alkalmazások és persze a komplett rendszer hoznak létre fájlokat, törölnek, módosítanak fájlokat. Egy átlagos Android rendszer nem törődik ezzel, sőt a konkurens megoldások sem. Az új MIUI viszont erre is nagy fegyelmet szentel, így nőveli a rendszer simább működését 60%-kal.

Egy Xiaomik Mi 11 Pro telefonon tesztelve, 36 hónap használat után a háttértár töredezettsége 5% alatt maradt. Ez garantálja a sima működést, hosszú hónapok után is, mintha még mindig új lenne a rendszer.

Ultrafinom memóriakezelés

A nagy memóriaigény gyakoribb háttértisztítást és ismételt betöltést eredményez. A MIUI 12.5 továbbfejlesztett verziója, atomi memóriát ad hozzá. Önállóan kutatva és a memóriakezelési mechanizmusra optimalizálva, lehetővé téve az alkalmazások stabilan tartását.

Rendkívül finom memóriakezelés, megosztott alkalmazásmemória, elsőbbséget ad a nem fontos feladatok befejezésének, valamint a memóriahasználat finomítása és tömörítése. Példaként a Xiaomi Mi 10 Extreme Edition hátsó rezidens kapacitása 64%-kal nőtt.

Fókuszszámítás

Minden alkalmazási folyamat processzorműveleteket igényel és a processzor erőforrásainak megfelelő ütemezése rendkívül fontos. A MIUI 12.5 továbbfejlesztett verziója fókuszszámításokat és önkutatási optimalizálást tesz lehetővé a processzor ütemezéséhez, így az élmény simább lesz.

Fókuszszámítás: 51 alapvető jelenetet simán és átfogóan felgyorsítanak. Az aktuális felhasználó által észlelt legnyilvánvalóbb folyamatokat először a jelenetek alapján számítják ki és a háttérben lévő jelentéktelen alkalmazásokat elnyomják. Több modell tényleges mérése szerint a CPU felhasználási arány átlagosan 15%-kal csökkent, az energiafogyasztás pedig átlagosan 8%-kal csökkent.

Intelligens egyensúly

A zászlóshajó képernyők és chipek folyamatos fejlesztésével a mobiltelefonok teljesítménye javul, miközben az energiafogyasztás is növekszik. A MIUI 12.5 továbbfejlesztett verziója intelligens egyensúlyt ad hozzá, amely intelligens módon osztja el a hardver teljesítményét és az energiafogyasztást, valamint törekszik a teljesítmény és az energiafogyasztás egyensúlyára.
Intelligens egyensúly: A jelenet szerint hagyja, hogy a legjobb hardver az idő nagy részében kiegyensúlyozott komfortzónában működjön. Vegyük példának a Xiaomi 11-et, az átlagos energiafogyasztás 10%-kal csökken.

Na ha már eléggé felcsigáztam a kedélyeket, akkor elárulom mely telefonok kapják meg első körben az új MIUI 12.5 Enhanced Edition verziót:

  • Xiaomi Mi Mix 4
  • Xiaomi Mi 11 / 11 Ultra / 11 Pro
  • Xiaomi Mi 10 / 10S / 10 Pro / 10 Extreme
  • Redmi K40 / K40 Pro
  • Redmi K30 Pro / K30S Extreme

Egyelőre csak ezekre a kínai belpiacos telefonokra várható az új, továbbfejlesztett MIUI 12.5, globális terjesztésről még nincs hír. A frissítést már elkezdték, először a Mi Mix 4 kapta meg, de valószínűleg még ebben a hónapban befejezik mint a 12 telefonra. A jó hír a custom romosoknak, hogy az ezekre épülő rendszerüket ők is megkapják! Mint pl. xiaomi.eu, ami ugyan úgy jó lesz, a globális verziókra is.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -