KezdőlapHírekMIUI 12.5 Enhanced Edition augusztus végén megjön 12 eszközre

MIUI 12.5 Enhanced Edition augusztus végén megjön 12 eszközre

Nagyon vártuk már augusztus 10-ét, nem csak a Mi Mix 4 és a Mi Pad 5 miatt, hanem a MIUI 13 bemutatása miatt. Hát az elmaradt, mert még csak belső alpha változata létezik, publikus nem. De helyette kaptunk MIUI 12.5 Enhanced Edition néven valami mást.

MIUI 12.5 Enhanced Edition (Továbbfejlesztett kiadás)????Hamarosan jövünk a részletekkel!

Posted by HelloXiaomi – a Mi-újság on Tuesday, August 17, 2021

A MIUI 12.5 Enhanced Edition, avagy magyarul Továbbfejlesztett változat gyorsabb memória kezelést, gyorsabb alkalmazás kezelést ígér. Semmi új funkció, csak pörgősebb rendszer!

Töredezettségmentesítés
Az egyik újítás a továbbfejlesztett töredezettségmentesítés. Régi Win fanok pontosan tudják, hogy ez mit jelent. Az alkalmazások és persze a komplett rendszer hoznak létre fájlokat, törölnek, módosítanak fájlokat. Egy átlagos Android rendszer nem törődik ezzel, sőt a konkurens megoldások sem. Az új MIUI viszont erre is nagy fegyelmet szentel, így nőveli a rendszer simább működését 60%-kal.

Egy Xiaomik Mi 11 Pro telefonon tesztelve, 36 hónap használat után a háttértár töredezettsége 5% alatt maradt. Ez garantálja a sima működést, hosszú hónapok után is, mintha még mindig új lenne a rendszer.

Ultrafinom memóriakezelés

A nagy memóriaigény gyakoribb háttértisztítást és ismételt betöltést eredményez. A MIUI 12.5 továbbfejlesztett verziója, atomi memóriát ad hozzá. Önállóan kutatva és a memóriakezelési mechanizmusra optimalizálva, lehetővé téve az alkalmazások stabilan tartását.

Rendkívül finom memóriakezelés, megosztott alkalmazásmemória, elsőbbséget ad a nem fontos feladatok befejezésének, valamint a memóriahasználat finomítása és tömörítése. Példaként a Xiaomi Mi 10 Extreme Edition hátsó rezidens kapacitása 64%-kal nőtt.

Fókuszszámítás

Minden alkalmazási folyamat processzorműveleteket igényel és a processzor erőforrásainak megfelelő ütemezése rendkívül fontos. A MIUI 12.5 továbbfejlesztett verziója fókuszszámításokat és önkutatási optimalizálást tesz lehetővé a processzor ütemezéséhez, így az élmény simább lesz.

Fókuszszámítás: 51 alapvető jelenetet simán és átfogóan felgyorsítanak. Az aktuális felhasználó által észlelt legnyilvánvalóbb folyamatokat először a jelenetek alapján számítják ki és a háttérben lévő jelentéktelen alkalmazásokat elnyomják. Több modell tényleges mérése szerint a CPU felhasználási arány átlagosan 15%-kal csökkent, az energiafogyasztás pedig átlagosan 8%-kal csökkent.

Intelligens egyensúly

A zászlóshajó képernyők és chipek folyamatos fejlesztésével a mobiltelefonok teljesítménye javul, miközben az energiafogyasztás is növekszik. A MIUI 12.5 továbbfejlesztett verziója intelligens egyensúlyt ad hozzá, amely intelligens módon osztja el a hardver teljesítményét és az energiafogyasztást, valamint törekszik a teljesítmény és az energiafogyasztás egyensúlyára.
Intelligens egyensúly: A jelenet szerint hagyja, hogy a legjobb hardver az idő nagy részében kiegyensúlyozott komfortzónában működjön. Vegyük példának a Xiaomi 11-et, az átlagos energiafogyasztás 10%-kal csökken.

Na ha már eléggé felcsigáztam a kedélyeket, akkor elárulom mely telefonok kapják meg első körben az új MIUI 12.5 Enhanced Edition verziót:

  • Xiaomi Mi Mix 4
  • Xiaomi Mi 11 / 11 Ultra / 11 Pro
  • Xiaomi Mi 10 / 10S / 10 Pro / 10 Extreme
  • Redmi K40 / K40 Pro
  • Redmi K30 Pro / K30S Extreme

Egyelőre csak ezekre a kínai belpiacos telefonokra várható az új, továbbfejlesztett MIUI 12.5, globális terjesztésről még nincs hír. A frissítést már elkezdték, először a Mi Mix 4 kapta meg, de valószínűleg még ebben a hónapban befejezik mint a 12 telefonra. A jó hír a custom romosoknak, hogy az ezekre épülő rendszerüket ők is megkapják! Mint pl. xiaomi.eu, ami ugyan úgy jó lesz, a globális verziókra is.

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img