- Hirdetés -
()

Ma reggel hivatalosan is elstartolt a Redmi A3 Indiában, minden előzetes bejelentés nélkül. egy kicsit érdekesnek sikerült a dizájn, és a tudása sem változott túl sokat, az előzőhöz képest.

Mint egy “kici ócó” Ultra nem? :mrgreen: Na, ha felkeltél a fetrengő röhögésből, akkor haladjunk tovább. A Redmi A3 dizájnja valószínűleg nem nekünk szól, hanem azoknak, akiknek fontos a látszat. A hardver sem egy egetrengető, talán ennél gyengébb már nem is lehet egy telefon, de legalább az ára is pontosan oda van belőve.

Megjelent Indiában a Redmi A3

Prémium Halo Design, mondja a gyártó, ami jelentsen bármit is, de valószínűleg a hatalmas kerek kameraszigetre gondoltak. A telefon háza az rendben van, az élekkel, a lapos elő- és hátlappal. Na akkor lássuk a hardvert, ami hallatán (olvastán?) kicsit mosolyogni fogsz így 2024-ben.

Képernyő

Megjelent Indiában a Redmi A3A Redmi A3 képernyője 6.7″ átlóval rendelkezik, LCD technológiát képvisel. Felbontása csak HD+, az az 1650 x 720 pixel, ami brutál kevés egy ekkora képernyőhöz. Bár a frissítési frekvenciája 90 Hz, ami egész jó és legalább Gorilla Glass 3 védi a karcoktól.

Processzor + memória

Megjelent Indiában a Redmi A3

Na és amiről a telefon hivatalos bemutató oldala semmit nem közöl, az a processzor. A Redmi A3 ugyan azt a procit kapta, mint a tavalyi Redmi A2, MediaTek Helio G36-ot. Ez mindenre jó, csak nem sok mindenre. Játékra biztos nem, hacsak nem pasziánsz az. AnTuTu pontszáma majd 155.000, ami ici-picivel több, mint a Redmi A2, mert újabb a környező hardver, mint a 3 GB memória és a 64 GB háttértár. Memóriából nem csak ennyi jutott neki, lehet választani 3/4/6 GB közül, amit persze szoftveresen ki lehet terjeszti + 6 GB-tal. A háttértárból is van választék, de csak 64 és 128 GB közül választhatunk, de ha nem lenne elég, akkor a dedikált kártya slotba max 1 TB microSD kártyát rakhatunk.

Kamera

Megjelent Indiában a Redmi A3

Kamerában nem bővelkedik, amolyan van is meg nincs is. A hátlapi kamerákból a főkamera felbontása 8 MP, a második pedig egy 0.8 MP mélységérzékelő. Amekkora az optika, valószínűleg csak csili-vili napfényben tud értelmes képet összehozni. Az előlapon sincs túltolva a felbontás, de szelfire elég lehet az 5 MP, videócsetelni, meetingezni, stb.

AkkumulátorDe legalább kellő mennyiségű energia áll a rendelkezésünkre, bár az 5.000 mAh akkumulátort csak 10 W-tal tudja tölteni. Így a 2-3 napos használatra egy egész éjszaka kell a töltéshez.

Bár van benne pár megmosolyogtató hardver, többségében egész elfogadható, ha tudjuk, hogy mire való. Még egy dolgot kihagytam, ami ebbe az árszegmensben nem szokott beleférni, az az oldalsó ujjlenyomat olvasó. Azért ez remek, hogy ma már alapnak számít.

Redmi A3 ára

A Redmi A3 árát ügyesen a tudásához igazították, bár még csak kizárólag Indiában kapható és hát ott az árazás kicsit jobb, mint nálunk. A telefont 100%-ban Indiában gyártják és csak február 23-tól lesz kapható kint, az alábbi árakon:

  • 3/64 GB – 7.299 INR ~ 31.800 Ft
  • 4/128 GB – 8.299 INR ~ 36.300 Ft
  • 6/128 GB – 9.299 INR ~ 40.600 Ft

Ezért a vasért ezek az árak nagyon is megfelelnek, remélem ha eljut Európába, sokkal nem fognak többe kerülni. De már látom magam előtt a sok elégedetlenkedőt, aki megveszi és szidja a Xiaomi-t, hogy mennyire használhatatlan. Mert Genshinezni akart egy 40 ezres telón…

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -