- Hirdetés -
()

A MIUI nem csak egy felület. A MIUI egy komplett rendszer, ami Android alapjaira építkezik. A kínai verzióban semmi az ég világon nincs az alap Android rendszerből, csak a háttérszolgáltatások, de abból sem sok. A hazánkban is ismert EEA verzióban már annál kevesebb saját alkalmazásiak vannak, de azok közül is kiemelendő a MIUI Számológép.

MIUI Számológép az Eszközök mappában
A MIUI Számológépet, rendszertől függetlenül az Eszközök mappában találod. Itt még sok hasznos dologgal is találkozhatsz, mint az Iránytű, Hangrögzítő, Képernyőfelvevő, Scanner (ami megér egy újabb misét), stb.

Számológép

A számológépnek van két fő felülete, az egyszerű és a tudományos. Ezt a bal alsó sarokban lévő, felületváltó ikonnal tudod átváltani. Remélem ehhez sok mindent nem kell hozzáfűzni. Az egyszerű felületen az alapműveletek, míg a tudományoson ezen felül néhány tudományos számítást is végezhetünk.

A MIUI Számológépet ablakban is használhatjuk, ha a bal felső sarokban lévő dupla nyíl ikonra koppintunk. Az ablakot bárhova húzhatjuk, mindig a legfelső lesz, így más alkalmazás felett használhajtuk. De ha sokat kitakar, akkor az ablak felső sorában, a csepp ikonra bökve egy csúszka bújik elő, amivel az áttetszőségét állíthatjuk.

Átváltó

Átváltó menü

A felső sorban van három ikon. Sorban: Számológép, Átváltó, Pénzügy. A Számológép a fenti, az Átváltó pedig hihetetlen, de átváltásra alkalmas. Pontosabban ezeket válthatunk vele:

  • Terület
  • Adat
  • Hossz
  • Tömeg
  • Számrendszer
  • Sebesség
  • Hőmérséklet
  • Idő
  • Térfogat

De van még itt más is, ami nem igazán átváltás, de érdekesség, mint pl.:

Életkor

Itt megadjuk a születés dátumát, az aktuális, vagy akármilyen dátumot és kiszámolja, hogy azóta mennyi idő telt el. Éve, hónap, nap, óra, perc és még meg is jelöli, hogy mikor lesz a következő születésnapunk. A lenti gombokkal pedig beírhatjuk a naptárunkba vagy meg is oszthatjuk bárhol.

BMI

A BMI számoló, a testtömeg-index kiszámításában segít, az az megtudhatjuk, hogy a súlyunk hogy viszonyul a magasságunkhoz. Sajnos ebben semmi más adatot nem lehet megadni, mint a nemünket, korunkat, stb., így csak megközelítő értéket kapunk. Ezt az értéket a nagy megosztás gombbal megoszthatjuk bárhol.

Dátum

Az Életkorhoz hasonlóan kéd dátum között eltelt évek, hónapok és napok számait láthatjuk. A Feladó és Címzett feliratok pedig jól tükrözik azt a munkát, amit elvettek a kínaiak tőlünk és elkezdték Guglibácsival fordítani a MIUI-t.

Kedvezmény

A kedvezmény számítás annyire nem nehéz, ha pl. 10%-ról van szó, de ha nem kerek szám, már beletörhet a forgunk. Bár minden üzlet ilyen esetben feltünteti az eredeti és a kedvezménnyel csökkentett árat, a kedvezmény mértékével. De ha le szeretnénk ellenőrizni, akkor ezt itt megtehetjük.

Pénzügy

Pénzügy menü

A MIUI Számológép a pénzügyünkben is nagy segítségre lehet, tudunk vele valutát váltani, befektetéseket és hiteleket nyomon követni.

Valuta

Valuta, avagy Pénznemváltó. Mint a nevéből is kikövetkeztethető, különböző pénznemek között tudunk azonnal váltani, ráadásul egyszerre három között. Nekem ez nagyon jól jön, mikor dollár, jüan és forint között kell váltogatnom a cikkeknél, vagy élő adásban. A váltáshoz az app a Webull platformjáról veszi az adatokat, ami egy 2017-ben létrehozott elektronikus kereskedési platform. Az aktuális középárfolyam alapján számol ki mindent, tehát megközelítőleg tudjuk átváltani a TomTop-os akciós cuccok árát forintra.

Befektetés

A Befektetés kalkulátorral kiszámolhatjuk, hogy egy bizonyos összeg befektetésekor, mennyi kamatra és futamidőre, mennyi pénz ütheti a markunkat. Bár ez is egyszerű számítás, de legalább kellő dizájnba öltöztetve mutatja meg nekünk az adatokat.

Hitel

A Hitelkalkulátor már egy kicsit érdekesebb, bár a bankok számolásánál nincs pontosabb, de ha egyszerű, fix kamatozású hitelbe vágunk bele, akkor ezzel ki tudjuk számolni, hogy mikor mennyit fizettünk be, mennyi van még hátra és mennyit fizetünk vissza a banknak összesen. Minden adatot nyomon követhetünk a Statisztika oldalon, akár havi vagy éves lebontásban.

Ennyi is lenne a MIUI Számológép bemutatója, reméljük hasznos infókkal szolgáltunk. Ha szeretnél más MIUI appról is egy bővebb bemutatót, akkor kommenteld Facebook oldalunkon, Twitter oldalunkon és Discord szerveren.

Korábbi MIUI Egyetem cikkeinket itt találod

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -