A Xiaomi 2019 év elején (február 20.) bemutatott Mi 9 és Mi 9 SE modellje kora tavasztól elérhető a globális piac számára is. Az első tripla kamerás duó kisebbik tagja a Mi 9 SE kompakt méretével igazi kedvenc lett hazánkban is. A Mi 9 prémium anyaghasználatával, és az aktuális legerősebb hardverrel szerelt. A Mi 9-et vezeték nélküli töltéssel is ellátták.
A duó 2019 nyarától egészült ki a Mi 9T és Mi 9T Pro modellekkel, ősszel pedig megérkezett a Mi 9 Lite is. Még 2019-ben várható a Mi 9 Pro 5G megjelenése is hazánkban.

Termékváltozatok
Árak, elérhetőségek

Termékváltozatok

1. Mi 9

Qualcomm® Snapdragon™ 855 zászlóshajó processzorral, Sony 48 MP-es tripla kamerával,  és 3.300 mAh akkumulátorral rendelkezik, melyet akár vezeték nélküli (Qi) töltővel is tölthetünk. Az alkalmazott AMOLED kijelző magas fényerővel rendelkezik, betekintési szöge végtelen. Az AMOLED kijelzőbe integrált ujjlenyomat-szkenner az arcfeloldás mellett további (biometrikus) biztonsági alternatíva adataink védelméhez. A pontosabb navigációért kétsávos GPS felel, érintéses fizetéshez NFC-t használhatunk. Otthonunkban a TV-t, vagy a klímát a beépített infra porttal vezérelhetjük. Mi 9  teljeskörűen alkalmas üzleti felhasználásra, akár nemzetközi szinten is.

Mi 9 tesztünket itt találod

2. Mi 9 SE

A Mi 9 SE kompaktabb fizikai mérettel rendelkezik, így azok számára kifejezetten ajánlott, akik kevés kompromisszummal egy igazi prémium mindenes készüléket szeretnének, kisebb méretben.
A Qualcomm® Snapdragon™ 712 processzorral akadás mentesen futtathatunk több alkalmazást párhuzamosan. A fotók és videók is hasonlóan profi minőségben rögzíthetőek, mint a Mi 9 esetén. Adott a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-szkenner, az NFC, az infraport. A kijelző csak méretében kisebb, de egyéb paraméterében megegyezik a nagy tesóval. Nem rendelkezi viszont Qi töltéssel, azaz csak kábellel tölthetjük a méretével arányosan csökkentett akkumulátorát.

Mi 9 SE tesztünket itt találod

3. Mi 9T

A Mi 9T bevezetése érdekesen indult, de erre már láthattunk, és még látni is fogunk példákat több modell esetén is.
A Kínában Redmi K20 néven elindított széria a Mi MIX mellett a második olyan modell(család), amely a kijelző tejes területéről száműzi a szenzorok és az előlapi kamera alkotta belógó szigetet.
Itt debütált elsőként a Xiaomi műhelyéből a pop-up előbukkanó kamera megoldás, amely a készülékházból motorosan előbukkanó 20MP-es szelfi kamerát csak akkor fedi fel, ha arra valóban szükségünk lenne. A kialakítás biztonságos és tartós. Így viszont az arcfeloldás nem használható, helyette viszont ott a kijelzőbe épített ujjlenyomat szkenner, ami nagyobb felülettel, és pontosabb/gyorsabb szenzort használ, mint a Mi 9 vagy a Mi 9 SE.
A Qualcomm® Snapdragon™ 730 processzorral akadás mentesen futtathatunk több alkalmazást párhuzamosan. A Sony 48-es tripla AI kamera segítségével a fotók és videók minősége nagyjából az SE-vel megegyezőek.
Az akkumulátor 2 napra is elegendő 4000mAh kapacitású, melyet 18W-os támogatással kizárólag vezetéken keresztül tölthetünk. Érintéses fizetésre itt is adott az NFC. A teljes AMOLED kijelző HDR támogatást kapott, valamint a Mi 9T és Mi 9T Pro egyaránt rendelkezik 3.5mm-es jack csatlakozással, így a tartalomfogyasztás (pl. filmnézés) jó képi is hangminőségben élvezhető.

4. Mi 9T Pro

A Mi 9T Pro szinte megkapott minden extrát, ami a Mi 9T-ból kimaradt. A Mi 9 processzorát kiegészítették többrétegű grafit hőelvezetéssel, így masszív játékok futtatásakor sem izzad meg a kezünk, de a folyamatos teljesítmény is biztosított. A Sony tripla AI kamera már-már a Mi 9 szintjét hozza, videóban pedig a 4K 60fps-el hozza is.A szintén 4000mAh kapacitású akku immáron 27W-os gyors töltésre képes, így 2 órán belül teljesen feltölthető.
A Qi vezeték nélküli töltés ennél a modellnél sem támogatott.
A Mi 9T és Mi 9T Pro egy élhető és szinten mindenre tökéletesen használható felső kategóriás széria, ami némileg más célközönségnek készült, mint az első két modell. Hosszabb az üzemidő, cserébe érezhetően nehezebb és vastagabb a készülék, valamint a kijelző védelmét is Gorilla Glass 5 üveggel oldották meg a Mi 9-nél alkalmazott 6. generációhoz képest. Fiataloknak, és olyan felhasználóknak ajánljuk, akiknek a nyers erő, a valóban teljes kijelző és a már-már prémium kamera a fontos, és nem terveznek 4-5 évre az adott modellel.

Mi 9T Pro tesztünket itt találod

5. Mi 9 Lite

Végre egy igazi Lite modell. A Mi 9 Lite megszólalásig hasonlít a Mi 9-re, maga a kijelző teljesen meg is egyezik vele (csupán a védelem G.G. 5).
A Qualcomm® Snapdragon™ 710 processzor átlagos felhasználásra több, mint elég, csupán a magasabb rendszerigényű játékok fognak ki rajta.  Hátlapi kamerájának fő szenzora ezúttal is egy 48MP-es Sony, kiegészülve további két egységgel. Akkumulátor szempontból 4030mAh áll rendelkezésünkre (18W-os gyors töltés támogatással), ami tekintve a takarékos hardvert a legtovább is bírja a Mi 9 családból.
Itt is kapunk NFC-t, Bluetooth 5.0 szabványt, infrát, 3.5mm-es jack csatlakozót, a Galileo műholdakat is használni tudó remek GPS-t. Akinek A Mi 9 formailag jobban tetszik, mint a Mi 9T, annak bátran ajánlott, hiszen árához képest tényleg egy kiváló modell. Nagyon belekötni nem is tudunk, talán csak a különleges kék hátlapi festésbe, ami megosztó lehet.

Mi 9 Lite tesztünket itt találod

Háttértár bővítésre csak a Mi 9 Lite esetén van mód, a többi változat esetén be kell érjük a gyári mérettel.

Minden modell esetén megtalálható kibeszélő videóink és teszt írásaink melyeket az összefoglaló alatti ajánló részen találtok.

Árak, elérhetőség

A Mi 9 6+128GB-os változata a nemzetközi webshopokban lassan kifutó státuszba kerül (a 2019. november 8-i státusz alapján)  kb. 130.000 Ft-ért beszerezhető, amely különböző kuponos konstrukcióban akár még olcsóbban is megrendelhető.
Hazai ára a legnagyobb választékot kínáló webshop esetén (a 2019. november 8-i státusz alapján) 149.990 Ft, melyhez 2 év garanciát, és további kedvezményeket is igénybe vehetünk.

A Mi 9 SE 6+64GB-os és 6+128GB-os  változata egyaránt eltűnőben van a 128GB-os 92.000 Ft körül rendelhető még pár helyről.
Hazai ára a legnagyobb választékot kínáló webshop esetén (a 2019. november 8-i státusz alapján) 95 és 105.000 Ft körül alakul, már ha elérhető. Sajnos úgy tűnik a karácsonyi szezonra teljesen elfogy a legyártott készlet.

A Mi 9T 6+128GB-os változata a nemzetközi webshopokban a (a 2019. november 8-i státusz alapján)  kb. 99.000 Ft-ért már beszerezhető, amely különböző kuponos konstrukcióban akár még olcsóbban is megrendelhető.
Hazai ára a legnagyobb választékot kínáló webshop esetén (a 2019. november 8-i státusz alapján) 114.990 Ft, melyhez 2 év garanciát, és további kedvezményeket is igénybe vehetünk.

A Mi 9T Pro 6+128GB-os változata a nemzetközi webshopokban a (a 2019. november 8-i státusz alapján)  kb. 138.000 Ft-ért már beszerezhető, amely különböző kuponos konstrukcióban akár még olcsóbban is megrendelhető.
Hazai ára a legnagyobb választékot kínáló webshop esetén (a 2019. november 8-i státusz alapján) 139.990 Ft, melyhez 2 év garanciát, és további kedvezményeket is igénybe vehetünk.

A Mi 9 Lite 6+128GB-os változata a nemzetközi webshopokban a (a 2019. november 8-i státusz alapján)  kb. 82.000 Ft-ért már beszerezhető, amely különböző kuponos konstrukcióban akár még olcsóbban is megrendelhető.
Hazai ára a legnagyobb választékot kínáló webshop esetén (a 2019. november 8-i státusz alapján) 99.990 Ft, melyhez 2 év garanciát, és további kedvezményeket is igénybe vehetünk.