Xiaomi Dreame V9 vezeték nélküli porszívó teszt

3597

A Xiaomi padlótisztításban valami brutál módon jeleskedik, robot porszívó hegyek, kézi porszívók hada és felmosásban is jeleskedik, hol egy porszívó hátsóján, hol külön adagolós kézi mopban. Az elmúlt héten egy igen új, a Xiaomi rendszerében elsőnek jelentkező Dreame cég vezeték nélküli porszívója járt nálunk.
A Dreame V9 vezeték nélküli porszívó nem egy egyszerű eset, jól passzol a Xiaomi érájába, küllemmel, tulajdonsággal, kiegészítőkkel. Csak egy pici bibi van a dologban, az ára. Mármint nem a hazai ára, ami a xiaomishop.hu oldalán találhatunk, hanem az eredeti ára és a amblock az összes keleti webshopos is. Kintről 65-70 JMF az ára és persze a szállítás, plusz ha megfogják, ÁFA+VÁM+stb., de ezeket elkerülve itthon a 72.990 sem egy olcsó darab. De! Átnézve a hazai boltok kínálatát, még mindig olcsóbb egy hasonló tudású porszívóhoz képest!!! Lássuk mi is van a dobozban.

A Dreame nem volt rest minden olyan kiegészítőt a porszívó mellé csomagolni, amire ne lenne szükség egy alapos takarításhoz. Nagy padlótisztító mellé kapunk kárpit takarító fejet, lapos szívócsőt kefével, rész szívót kefével, hosszabbító csövet. Mind ez tetejébe egy falra erősíthető tartó/töltő egységet is.

A padlótisztító fej nagyon jól használható, beépített motorral hajtott kefe, szinte mindent beseper, amit a padlón talál. Szőnyegen annyira már nem a leghatékonyabb, bár szépen átkeféli, de előre forgásakor szinte húzza az embert maga után, csak határozottan visszatartva fejti ki hatását, visszafele húzva elég erősen ellenáll. Tisztítása nagyon egyszerű, a kis piros retesz elhúzásával kipattan a kefe egyik oldalát tartó zsanér és máris kivehető, tisztítható, akár csap alatt is, de nagyon ügyelni kell rá, hogy csak szárazon tegyük vissza, mivel a porszívóval semmilyen folyadékot, vagy nedves koszt tilos felszívni!!!

A kárpit tisztító is, úgy mint a padló tisztító, saját motorral rendelkezik, szóval ennek működtetése sem a levegőre van bízva, azzal csökkentve a szívóerőt. Nagyon hatékony ágyak, ülőgarnitúrák, autó ülések, és minden kárpitos felületre. Nagy erővel szív és kefél, így mindent kiszedve, még az allergén anyagok és élőlények 99.9%-át is! A kefe itt is kivehető, oldalt egy pénz érmével elfordítható retesz kioldásával.

Két, kefével is ellátott vékonyított porszívó csövek nagyon jó szolgálatot tesznek, ha kis felületeket, vagy keskeny réseket kell megtisztítani a portól, kosztól, szennyeződéstől. Lakásban és autóban is nagyon hasznosak.

A fali konzol kiváló helye a porszívónknak, nem csak az összes kiegészítőnek van helye, hanem az akkumulátort is tölti egyben, hogy bármikor használható legyen!

Európai töltőt kapunk a dobozban, amit külön használhatunk a porszívó közvetlen töltésére, vagy a tartó konzolba dugva. Az akkumulátora 2.500 mAh kapacitású és a teljes töltéséhez 3-4 óra szükségeltetik.

Az üzemideje akár 60 perc is lehet, ha a porszívót egyes fokozaton használjuk, ez csak por szívásra jó, nehezebb dolgokat nem tud felszívni. kettes fokozatban már a nehezebb morzsákkal is megküzd, de MAX-on már akár csavart is felszív, 20.000 Pa szívóerővel.

Tartálya “csak” fél literes, ellenben könnyen és gyorsan üríthető, tisztítható. Szűrő rendszere 5 lépcsős:

  1. Ciklon szűrés, nehezebb kosz szétválasztása
  2. Apró lyukas fémháló szűrés
  3. 8 szekciós szétválasztás
  4. Nagy sűrűségű habszivacs
  5. HEPA szűrő

Verdikt

Elégedett voltam a porszívóval, amire kitalálták, arra nagyon jó. Egy robot porszívó mellé szinte elképzelhetetlen egy másik porszívó használata, és ha egy egészen különleges, és kiváló másodlagos eszközt választunk, akkor az legyen a Xiaomi kínálatából bármelyik, de a Dreame V9 az egyik legjobb választás. Szőnyeg nélküli komplett lakás feltakarítható vele, mivel a szőnyeg nem a legjobb barátja, de ha más nincs, kis kompromisszummal használható. Köszönjük újfent a Xiaomishop.hu webáruháznak, hogy a rendelkezésünkre bocsájtották egy teszt erejéig! Krisztiánnak pedig a kiegészítőt a videó végére.

Jó szórakozást!