KezdőlapHírekÚjabb zászlóshajók: Xiaomi 12S / 12S Pro

Újabb zászlóshajók: Xiaomi 12S / 12S Pro

Kínában tovább gyűrűzik, a jelenleg legjobb Xiaomi telefon család népesítése. Újabb tagok bukkantak fel az IMEI adatbázisban és a MIUI kódjában. A Xiaomi 12S és a Xiaomi 12S Pro telefonok a sima Xiaomi 12-re épülnek, de a SoC ami nagy meglepi az új telefonokban.

Xiaomi 12S
A Xiaomi 12S kódneve “diting” (hallgatás) és modellszáma 2206123SC. A 12S Pro kódneve “unicorn” (unikornis) modellszáma pedig 2206122SC. Na hát ebből aztán sok minden nem derül ki, de az adatbázisban még egy fontos adat olvasható, az pedig a SoC. Ez pedig a sima Xiaomi 12-ben megismert Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1+ (PLUSZ). Az új Snapi proci csak picivel lesz fejlettebb, mint az elődje, modellszáma SM8475. Az a pici fejlettség talán abban lesz mérhető, hogy a Qualcomm átnyargalt a TSMC-hez és az új cég 4 nm-es technológiát fogja alkalmazni.

Xiaomi 12S / 12S Pro

Ennek eredménye lehet a sima 8 Gen 1-hez képest, a kevesebb hőtermelés és ebből kifolyólag a hosszabb igénybevételnél jelentkező teljesítménycsökkenés. Ha kevesebb hőt kell elvezetni és csökkenteni, akkor a jelenlegi hűtés lesz hatékonyabb. Vagy meglévőt is lehet csökkenteni, hogy még megfelelő arányban legyen a hőmérséklet és a teljesítmény.

Ezen felül az új SoC kevesebb energiát fog felhasználni, ugyan azon a teljesítményen. Így a meglévő akkumulátor technológia is tartósabb lesz. Emellett jobb képernyőidőt érhetünk el, tovább játszhatunk, vagy telefonálhatunk. Szóval mindenképp előrelépés lesz egyes területeken, de a többi tulajdonság hiányában, ezt konkrétan nem állíthatjuk.

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img