Emlékezzünk vissza egy 15 évvel ezelőttre. Voltak “sima”, “behajtós”, “szétcsúsztathatós”, “QWERTY-s” telefonok, mára azonban ez a sokszínűség megváltozott. Az utóbbi években az okostelefonok kinézete gyártótól függetlenül nagyon hasonlóak. Persze vannak kisebb különbségek, hol vannak a hátlapon a kamerák, van-e notch vagy lyuk az előlapon, és, ha igen, akkor hol helyezkedik el, nyilván mások a méretek, a gombok elhelyezkedései, de alapvetően olyannyira nem relevánsak. Az akutális trendek alól mostanában csak néhány eltérő készülék volt, ilyen a Samsung Galaxy Flip és Z flip, a Moto Razr vagy a Xiaomi Mi Mix Alpha. Ezekben egy a fő közös pont: a hajlítható kijelző.

A Xiaomi a minap egy nagyon érdekes szabadalmat nyújtott be, aminek központjában szintén a hajlítható kijelző áll. A telefon összecsukható kialakítású, forgatható kamerákkal. Az alábbi képeket a Let’s Go Digital készítette a CNIPA-nak (ez Kínában az a szerv, ami a szellemi tulajdonjogokkal foglalkozik) benyújtott szabadalmak alapján.

Az ominózus forgó kamera a telefon tetején helyezkedik el, tehát a készülék használatakor a kijelzőt nem kinyitni, hanem inkább lenyitni lehet. Az eszköz tökéletes lehet jó minőségű szelfik készítéséhez, mert a kamera forgathatóságának köszönhetően nincs külön előlapi kamera. A telefon jobb oldalán, felül helyezkednek el a bekapcsoló illetve a hengerőszabályzó gombok, az előlapon a forgó alatt találhatóak a hangszórók.

Ez egy szabadalom. A telefongyártók, így a Xiaomi is gyakran nyújt be szabadalmakat, azonban sokszor fordul elő, hogy a koncepció csupán koncepció marad, és sosem lesz belőle értékesítésre szánt készülék, mindezek ellenére érdekes és kicsit sem átlagos az elképzelés.

Ti vennétek ehhez hasonló telefont?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ