Az Mi 9 Pro 5G után következett a bemutatón a várva várt koncepciós telefon, a Mi Mix Alpha. A számozást elhagyva a görög ábécére váltva, a jövő megérkezett. A Mix sorozatot a Xiaomi mind is a következő technológiai lépcsőfokának szánta, emlékezzünk vissza a legelső megjelenésére, amire senki a világon nem számított. A Xiaomi, világelsőként forradalmasított a teljes kijelzős telefon technológiát. Után már csak kopi minden… (ahogy a trollok szokták volt mondani)
Elképesztően hosszú várakozás után végre elkezdődött az Alpha bemutatása. Mély döbbenet ült ki arcunkra, mikor végre megtudtuk a nagy igazságot, hogy hajlítható, vagy eleve hajlított kijelzőt kapunk és mekkorát, hogyan, merre?

Az hagyján, hogy oldalra lehajlik a képernyő, az EGÉSZ TELEFONT KÖRBEÖLELI! 😯 Beszarás!

A képernyő nem teljesen öleli végig az egész telefont, hátul megtöri a kamera és az antennák sávja. A képernyő-test arány elképesztő 180.6%!

Képernyő alá rejtett hangszóró technológia optimalizált hangélménnyel.

Képernyőbe épített, ultraszonikus közelség érzékelő, hogy ne nyomkodjuk szét a fülünkkel.

Antennák elhelyezkedése kulcsfontosságú egy ilyen telefonnál, hisz sok fogás nincs rajta és akkor is fognia kell az 5G, bárhogy tartsuk kézben.

Nyomásérzékeny virtuális gombok a képernyő szélén és a főbb adatok, mint akkumulátor töltöttség, térerő, BT, stb.

A telefon mind két oldalán megtalálhatóak a virtuális gombok és egy lineáris rezgőmotor kelti a fizikai gombok hatását.

A hátsó kamera az első kamera is egyben. Csak fordítsd meg a telefont és máris lőheted a szelfiket!

A hátsó képernyő sok mindenre is jó lesz, ha pofára fordítva tartod az asztalon, hátul minden infót megkapsz taxi rendelésről, tömegközlekedésről, reptérről, vagy az okosotthonodról.

A mesterséges intelligencia a nem kívánt érintéseket figyelmen kívül hagyja, hogy ne nyomkodjuk össze-vissza a telefont feleslegesen.

Még egy döbbenetes fejlesztés, a Samsung ISOCELL PLUS képérzékelő lapkája a világ első 108 MP-es telefonjává tette a Xiaomi Mi Mix Alpha telefont. 12.032 x 9.024 pixel felbontással olyan durva minőségű kép készíthető, hogy még egy 8x digitális zoom sem vágja haza a képet.

Elképesztő felbontás! Reméljük a felbontás nem lesz a minőség rovására, vagy csökkentik, mint eddig? Mennyire? 64 MP-re? 😎

Teljes titánium váz, kerámia bevonatú hátsó sáv és zafír üveg borítás a kamera lencséken.

Összegzés és ár

Hát ez komolyan szíven ütött. Csak ámultunk az Alpha tudásán. Na de azt ne felejtsük el, hogy ez egy koncepciós telefon, nem egy tömeggyártású néptelefon! Ez egy technológiai lépcső, nem az a lényeg, hogy milyen tok megy rá és hogyan, hanem a megvalósítás. Az ára meg…

  • Xiaomi Mi Mix Alpha 12/512GB – 19.999 Jüan ~ 857.770 Ft

Igen, jól olvasod, 850 ezer forint. Kínában! Mire ideér, ne akard tudni, hogy mennyibe fog kerülni…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ