KezdőlapHírekLelepleződött a Redmi 10X Pro kamerája

Lelepleződött a Redmi 10X Pro kamerája

Lassan de biztosan minden tulajdonsága kiderül a Redmi 10X sorozatnak. A lelkét jelképező MediaTek Dimensity 820 és 1000 SoC-ról (sima és Pro) már korábban írtunk, arról is, hogy az első kettős 5G SIM foglalattal érkezik. Kijelzőjét természetesen a Samsung szállítja AMOLED formájában, amin a szelfi kamera csepp szigeten helyezkedik el.

Redmi 10X Pro ?

Közzétette: Szabó Kornél – 2020. május 22., péntek
Viszont a kamerájáról eddig csak annyit tudtunk, hogy 4 darab lesz hátul, elől meg egy. Persze találgatások most is voltak és vannak még, mivel konkrét adat nem került ki egyik érzékelőről sem. Eddig.

A Redmi nagyon belehúzott a kreatív médiatermékek készítésébe, megcélozva ezzel a fiatal generációt és olyan eszközöket kínál számukra, amellyel kifejezhetik önmagukat. Számos szoftveres újítást alkalmaztak a kamera szoftverbe, mivel az egyik lencsét elnevezték “AI streamer kamerának”, amivel sok szűrő és effekt használatával csodálatos képeket és videókat készíthetnek.

A fényfestés nem újdonság, de külön kifejleszteni olyan módot, amivel ez tökéletesíthető, még nem volt a Xiaomi/Redmi telefonokban.

Redmi 10X Pro – "Neon Night Screen" mód ?

Közzétette: Szabó Kornél – 2020. május 22., péntek

“Neon night screen” mód. Így nevezték el azt a szűrőt, mellyel mozgó fényeket fagyaszthatunk egyetlen képre. Ezt segíti a beépített mesterséges intelligencia, amit nem kell hossza beállításokkal, Pro módban, vagy más kamera szoftverrel előcsalogatnunk, csak egyszerűen bekapcsolható az opciókban.

Az elkészített kép utófeldolgozása sem egyszerű feladat, nem beszélve az élőkép átalakításáról. Az éjszakai módban is lesz lehetőség különböző szűrők használatára is, mit azonnal aktualizál a szoftver a kép készítése előtt, hogy a lehető legjobb és legkreatívabb élményt hozzuk létre.

Ez a szoftver, rendben. De mi a helyzet a hardverrel? Nos. Ma kaptunk, egy új plakátot a Redmi 10X Pro telefonról, melyen 30x ZOOM-ot és OIS-t reklámoz.

Ha 30x digitális nagyításról van szó, mivel sem a plakát, sem a hozzá tartozó bejegyzés Weibo-n nem tér ki erre, akkor nagy valószínűséggel a Samsung 108 MP kamerája csücsül a telefonban, mert csak ekkora felbontásból lehet érdemben digitálisan nagyítani. De a szöveg pontosan így hangzik el: Redmi 10X系列不仅搭载30倍变焦四摄和OIS光学防抖. Ez nyers fordításban pedig a következő: A Redmi 10X sorozat nem csak 30x-es négyképes zoommal és OIS optikai képstabilizátorral van felszerelve. “négyképes” vajon mit jelenthet? A négy kamera együtt véve tesz ki 30x nagyítást? A hozzászólásokból sem derült ki, de jövőhéten kedden biztosan meg fogjuk tudni! Maradjatok velünk!

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek