KezdőlapHírekHátrahajtható szelfi kamera szabadalmat nyújtott be a Xiaomi

Hátrahajtható szelfi kamera szabadalmat nyújtott be a Xiaomi

A hajlítható képernyő, használható és tömeggyártásra szánt változata még mindig várat magára, bár más gyártók folyamatosan próbálkoznak, a Xiaomi még mindig csak elméleti síkon gondol rá.

Lin Bin ismét bemutatja a hajlítható kijelzős Xiaomi telefont, kicsit hosszabban. ?

Közzétette: Szabó Kornél – 2019. április 10., szerda
Bár Lin Bin, tavaly bemutatott egy verziót, amelyet két oldalról lehet behajtani, de ebből semmi nem lett. Azóta persze előrukkoltak a méltán híres Xiaomi Mi Mix Alpha telefonnal, amelyik majdnem körbe éri az egész telefont. De most egy új szabadalmat nyújtottak be, egy elég érdekes megoldással.

A Xiaomi elképzelése teljesen egyedi, nem az eddig kis és nagy képernyő hajlítgatásról álmodozik, hanem csak egyszerűen a szelfi kamera hajlítható hátra a képernyő felső részével együtt és így lesz sima hátsó kamera. Így nem kell külön kamera modul két oldalra, csak hét a képernyőt kell kilyukasztgatni. Ezzel pedig újra csak helyet fognak kitakarni az értesítési sávon, mint a brutál érzékelő szigettel, anno Mi 8 korszakban.

A kamerákat hátra hajtva pedig teljes képernyős módban indul el a kamera szoftver és a megszokott felületet kapjuk, ha pedig szelfizni akarunk, akkor csak vissza kell hajtani. Ennek azért van előnye, hogy a szelfi kép is kiváló minőségű lesz! Gyakorlati hasznáról persze lehet vitát indítani, de elképzelésnek nem rossz. A telefon jobb oldalán két gomb található, a bekapcsoló és a hangerő szabályzó, a bal oldalán pedig az Xiao AI asszisztenst aktiváló, vagy ha lesz globál verzió, akkor Google Asszisztens. Alul szimmetrikusan kivágott lyukak mögött hangszóró és mikrofon található, 3.5 mm Jack nem, talán a tetején lesz. USB Type-C csatlakozó árválkodik csak alul. Persze ez csak és kizárólag terv, lehet meg sem születik, de majd Lin Bin-t követjük hátha egy tervezői változatot megmutat, mint a fenti videóban.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek