A Xiaomi Mi Mix Alpha igen meglepő húzás volt a Xiaomi-tól, a hajlítgatós divattelefonok világában. A brutál hardver mellé a “teljesen” körbeérő kijelző csak hab a tortán, ellenben használhatóságban azért vannak még kérdések. Mivel a kijelző hajlított, nyilván nem üveg, így sérülékeny, még a hozzá adott tokkal sem igazán kap nagy védelmet. Ugyan így a hajlítható telefonok esetén, ott sem megoldott egy Gorilla keménység…

A beadott szabadalmi képekből ugyan minden kiderül, de nem olyan látványos.
Szerencsére a LetsgoDigital szorgos grafikusai, a beadott szabadalomból, készítettek 3D modellt, amin jól megfigyelhető a képernyő oldalsó irányban történő körbefuttatása. A Mix Alpha telefonhoz hasonlóan nem ér teljesen körbe a hátlapon, már ha annak lehet nevezni, bal oldalt egy kis csíkban elég vastag káva maradt, valószínűleg a kameráknak, érzékelőknek. A telefon nagyon hasonlít a Huawey Mate X-hez, csak nem kinyitható, így nem lesz kis tablet méretű.

A másik tervük a képernyő függőleges körbefuttatása, még pedig a telefon tetején. Itt a hátoldalon nem található vastag káva, ami a kamerának és más hardver eszközöknek ad helyet, hanem egyszerűen egy hatalmas kivágásba helyezik a modulokat. Ez kicsit szokatlan, mivel nem sok telefon gyártó gondolkodik ebben a megoldásban és a telefon tetejét nem igazán használtuk még semmilyen információ szerzésre. De lehet a felső csíkot értesítések vizuális jelzésére használni, mint korábban a led értesítéseknél.

Mennek az agyalások a cégnél, nem is firtatom, érdekes gondolatok a nagyobb és hasznosabb kijelző megteremtésére. Talán a Mi Mix 4 tervei, vagy a következő Mi telefon már hasonló lesz, de újfent megjegyezném, hogy ezek még csak tervek. Lehet meg sem valósítják.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ