Már írtunk a Xiaomi következő nagy dobosáról, ami egy képernyő alá rejtett szelfi kamera, Facebookon több anyagot is lehoztunk témában, de eddig csak a problémák vetették vissza a kész, működő verziót. Eddig.




2019 júniusában már Lin Bin bemutatta azt a prototípust, ami már működött, de polgári fogalomba nem kerülhetett addig, amíg nem tökéletesítették a technológiát. Ami úgy látszik, hogy megvalósult.

A Letsgodigital ismét szemfüles volt, és a kínai szabadalmi bejegyzésekben bukkant egy új Xiaomi telefon terveire, ami már a képernyő alá rejtett kamera egységgel készült. A lényeg, hogy a cég benyújtotta a szabadalmát a technológiára, ami már csak egy lépésre van a bejelentéstől. Az még egyáltalán nem biztos, hogy idén meg is fogjuk látni, bár marha jó lenne, ha a Mi Mix 4 mutatná be, mert talán attól a vonaltól várjuk el a legtöbb innovációt.

A technológia azon alapul, ha aktiválod a szelfi kamerát, akkor a képernyő azon része, amely a kamera lencséje lőtt van, torzítás mentesen átlátszóvá válik. Sem a beeső fény mennyisége, sem torzulás nem megengedhető, ami eddig visszavetette ezt a megoldást.

Bár a renderelt képek alapján nem biztos, hogy a Mix sorozat folytatódik. A fenti képek egy tavalyi Mi 9 telefonra hasonlítanak, nem biztos, hogy a valóságban is ilyen lesz, kéretik így kezelni!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ