- Advertisement -
()

Két napja írtuk, hogy a Coolpad szabadalomsértés miatt perelni fog 4 nagy kínai vállalatot, köztük a Xaiomi-t. A pert a Guangdong tartományi Középfokú Népi Bíróságnál terjesztették elő, de a tárgyalások még nem kezdődtek meg. A Xiaomi hivatalos válaszadást adott az állítólagos szabadalmi jogsértésre.

A Yulong Computer Communications Technology (Shenzhen) Co. Ltd., a Coolpad csoport leányvállalata által benyújtott perben a Yulong azt állítja, hogy a Xiaomi és más említett cég az alábbi számokkal rendelkező szabadalmakat sértették meg a termékeik értékesítésével: ZL200610034034.3, ZL201210250264.8 és ZL201210064396.7. A három szabadalom szerint az alkalmazás ikonkezelésére, az értesítésekre és a rendszer felhasználói felületére vonatkoznak. A várakozásoknak megfelelően a vállalat megpróbálja leállítani a szabadalmait sértő termékek értékesítését, és kártérítést kér az elszenvedett veszteségekért.

Xiaomi válaszolt a Sina tudomány és technológia megjegyzésére irányuló kérelemre és a válaszban a tech-óriás azt állította, hogy még nem kapják meg a bírósági iratokat, ahogy azt az interneten lehet olvasni, de technikai óriás azt is kijelentette, hogy a szabadalmi jogsértés részletei nem egyértelműek. A Xiaomi több szabadalmi megállapodást kötött a Microsoft, a Nokia és más szabadalmakkal rendelkező céggel, ezenkívül növeli kutatási és fejlesztési erőfeszítéseit e tekintetben is.

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -