Xiaomi Mi 7 with OLED display, Always on Display

3358
- Advertisement -
()

Ahogy azt az elmúlt hetekben olvashattátok, a hétvégén kezdődő MWC-n már biztosan nem kerül bemutatásra a Xiaomi idei zászlóshajója, a Mi 7. Tavaly ősszel még azt híresztelték, hogy ez lesz az első Snapdragon 845-öt használó zászlóshajó a piacon mára azonban biztossá vált, hogy ez nem jött össze. Helyette talán a Mi MIX 2s-t mutatja be a gyártó, bár az eddigi sajtócsendből következtethetünk, hogy ez sem az első SD845-ös telefon lesz a piacon. Ugyanis a nagy rivális, a Samsung az S9 modellel beelőz mindenkit.
Kanyarodjunk vissza a tárgyhoz, a Mi 7-hez. A bemutató nemhogy közelebb kerülne, de a legfrissebb információk szerint április végén, május elején csodálhatjuk csak meg.
A tegnapi “BlackShark” kódnéven, az AnTuTu adatbázisában szereplő adatok talán pont a Mi 7-et takarják. Ebben az esetben egy igazi erőműre számíthatunk, még ha a ROM mérete tévesen is szerepelt. Most egy forrás azt állítja, a tesztfázisban már létező Mi 7 firmware adataiból sikerült kihámoznia pár plusz információt.

Xiaomi Mi 7 – Amit már tudunk

Nézzük az eddig kiszivárgott információkat, mire számíthatunk. Tudjuk, hogy a Qualcomm Snapdragon 845 SoC a lelke, melyet A Xiaomi közösen optimalizál a Qualcomm-al, hogy a saját AI rendszerük tökéleseten működjön. Hogy első, vagy második Xiaomi mobil lesz ezzel a processzorral, az most másodlagos. Pletykák szerint két verzió jöhet, a Mi 7, és a Mi 7 Plus, eltérő kijelzőmérettel. A Plus modell esetén a Samsung 6.01″-es OLED paneljét említik. A Mi 7 lehet az első Xiaomi telefon vezeték nélküli töltéssel. Maradhat a Mi 6-ből ismert kettős kamera egység, csak épp vertikálisan elforgatva. A Mi 7 erősen az AI továbbfejlesztett rendszerre épül, mely akár használható arcfeloldást is adhat, melyet a processzor hardveresen támogat is. Az akku kapacitásról egyelőre csak tippek vannak, 3.200 mAh kerülhet a “sima” Mi 7-be, míg a nagyobbik Mi 7 Plus-ba 3.500 mAh. Egyes infók szerint beleférhet akár egy nagyobb méretű 4.480 mAh kapacitású akkumulátor is.

Xiaomi Mi 7 specifikációk a kiszivárgott firmware fájlok alapján

Az alábbi információk firmware fájlokból kinyert adatok, melyeket @FunkyHuawei osztott meg. A férfi a FunkyHuawei.club szolgáltatást üzemelteti, amely lehetővé teszi a felhasználók számára Huawei telefonok frissítését, és egyéb rommal kapcsolatos problémák megoldását, a telefon feltámasztását, bootloader nyitást… Akár a mi Attilánk a Xiami telefonok esetén. :)
Ezeket a firmware-fájlokat csak az XDA-Developers számára biztosítják.

A firmware fájlokon belül meg tudjuk erősíteni a legnyilvánvalóbb szempontokat: a Qualcomm Snapdragon 845 processzort, és az Android 8.0 Oreo alapú MIUI 9-et (és a Project Treble kompatibilitást a bootoláshoz). Van egy bejegyzés arról is, hogy az eszköz OLED kijelzővel rendelkezik, így bizonyítva a korábbi pletykákat. Ami szintén érdekes információ, hogy az első Xiaomi okostelefon lehet, amely  Mindig Aktív Kijelzővel. (Always on Display) Az eszköz tulajdonságaiban egy “AOD” -ra hivatkozás található, ebből következtethető a funkció megléte. (ugyanez az infó – “AOD” – volt korábban a Google Pixel 2 esetén is, mely végül igaznak bizonyult) Ezután “kibontották” a MIUI zárképernyőt is, ahol szintén találtak egy opciót erre a Samsung által alkalmazott funkcióra.

 

A zárképernyő adatok alapján beállítható a folyamatosan aktív óra és dátum mutatása, akku töltöttsége, és legfeljebb 3 értesítés jelzése is.

Ezután bizonyítékot találtak a kettős kamerára is.

Végül a firmware-ből az is kiderült, hogy kettős SIM-kártya támogatással rendelkezik, de nincs microSD kártya támogatás, van viszont infraport, valós idejű Bokeh a kamera alkalmazásban (köszönhetően a Snapdragon 845-nek), elektronikus képstabilizáció, Dirac hangtechnológia, a Qualcomm aptX és aptX HD Bluetooth audio kodek, valamint NFC támogatás. És a firmware-ben szereplő akkumulátor kapacitása 3,170 mAh, ami kevesebb, mint a Xiaomi Mi 6 (3,350 mAh) akkumulátor kapacitása, de nem biztos, hogy kevesebb ideig bírja. Tudjuk azonban, hogy ez lehet az első vezeték nélküli töltéssel rendelkező Xiaomi mobil, így a gyors töltés minden formátumát kihasználhatjuk. Erről részletek nem derültek ki.

Meg kell említenünk, hogy nem vagyunk 100%-ig biztosak abban, hogy a szivárgott firmware fájlok a Xiaomi Mi 7-ből származnak. Viszont eddig ezek a leghihetőbb információk, ugyanis ez az egyetlen Xiaomi eszköz, amely biztosan várható, és Qualcomm Snapdragon 845 SoC-t használ. A Xiaomi Mi 7 és a Mi Mix 2S. A Mi Mix 2S-hez kapott firmware-fájlok korábban már kiszivárogtak, és eltérő adatokat tartalmaztak. Ezért bízhatunk a fenti adatok hitelességében. A következő hetekben meglátjuk, mi valósul meg az eddigi specifikációkból.

 

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE