Ellenfelet kaphat a Razer Phone? – BlackShark kódnéven egy titokzatos Xiaomi telefon AnTuTu eredményei szivároghattak ki

1380
- Hirdetés -

A Xiaomi 2017-ben befektetett egy BlackShark nevű vállalkozásba, mely gamer termékek fejlesztésével foglalkozik. A BlackShark cég Weibo oldalán okostelefonra utaló adatokat is találtak.

A mai nap folyamán kikerült egy teszteredmény az AnTuTu adatbázisából, melyben a fenti kódnevű eszköz igen meggyőző eredményei szerepelnek. Bár egyelőre nem megerősített hír, de állítólag a Xiaomi komoly riválist szeretne állítani a Razer Phone-nak.

A Razer Phone a gamer notebook, és kiegészítő gyártó első telefonja, melyet kifejezetten játékokhoz terveztek. A masszív alsó-felső káva is a kényelmes játékot szolgálja.
Az adatokból kiderül, hogy a telefonban:

  • Snapdragon 845 processzor
  • 8 GB RAM
  • 32 GB ROM
  • FHD+ kijelző
  • Android Oreo rendszer található

Egy bökkenő van azonban az adatokkal. Mégpedig a ROM mérete. A legutolsó AnTuTu verzió az összes zászlóshajó esetén 32 GB ROM-ot ad meg, ami valljuk be, nevetségesen kevés. Még a RAM mérete is kérdéses. A várható háttértár méret a minimum 128 GB lenne. A kijelző felbontásból már következtethetünk, hogy a 18:9-es képarány borítékolható. Azonban egy igazi gamer telefonhoz szükség van minőségi kijelzőre is, főként, ami a képfrissítést illeti. Igen, 120Hz alatt már nem is igazi gamer egy telefon. A 270e fölötti pontszám mindenképp kiemelkedő, kapásból a Top 5 telefon közé sorolja a cápát.

(Igen, a Blackshark nevet a Razer is használja bizonyos termékcsaládja esetén)

Ha létező eszköz, és a teszteredmény valódi, úgy bő 100.000 ponttal ráver a Razer megoldására. Őrület! Ez az egyik legmagasabb pontszám a szintetikus benchmark eredmények közül eddig, alig elmaradva a Galaxy S9-től néhány ezer ponttal. Hasonló eredményeket láthattunk a közelgő Mi MIX 2s-ről, valamint a Nubia Z19-ről is. Lényegében az idei MWC-n bemutatkozó összes SD845-ös zászlóshajóra elmondható, hogy gamer. De ne koptassuk el ezt a jelzőt. Attól, hogy egy eszköz ilyen remek pontszámot ér el, még nem feltétlenül lesz gamer telefon.
Ne is gamer Xiaomi telefonként gondoljunk rá, hiszen könnyel lehet, hogy a kódnév a Mi MIX2s-t, vagy épp a hamarosan várható Mi 7-et takarja. Könnyen lehet, hogy egyelőre csupán egy prototípusról van szó. A Xiaomi nagyon komolyan készül az idei évre (is), így semmi sem elképzelhetetlen. Nézzük csak meg a Mi TV4-et, melyről hamarosan olvashattok is.

- Hirdetés -

2 HOZZÁSZÓLÁS