Xiaomi lost market share this year in the portable gadget race

225
- Advertisement -
()

A Strategy Analytics, akik minden negyedévben globális szállítási híreket hoznak nekünk, most nyilvánosságra hozták, hogy az Apple a 2017 első negyedévében, világszerte a legtöbb hordható kütyü eladásokat produkálta. Ez nem csak azt jelenti, hogy jelenleg az elsők a piacon, hanem sikerült lekörözni a Xiaomi és Fitbit eladásait.

Bár az Apple-nek csak a tavalyi év első negyedévében sikerült 2,2 millió darabot szállítani, viszont idén sikerült ezt túlszárnyalni az az 3,5 millió darabot szállítani. Azok számára, akik nincsenek tudatában a számokkal, ez 59%-os növekedést jelent a szállított egységekben a tavalyi év utolsó negyedévéhez képest és ezzel az első helyet foglalták el idén a leszállított egységek terén.

Közvetlenül mögötte van a Xiaomi, amely összesen 3,4 millió darabot szállítottak 2017 első negyedévében. Bár csak 0,1 millió egységgel maradtak le az Apple mögött, a szállított egységek 10,5%-val csökkentek a tavalyi év első negyedévéhez képest, akko szállítottak 3,9 Millió egység világszerte. Érdemes megjegyezni, hogy a Xiaomi kütyüi jóval olcsóbbak, ami kis nyereséget eredményez.

A Fitbit azonban a tavalyi első helyről a harmadik helyre esett, a legnagyobb kiesés a szállítmányok hatalmas csökkenése miatt vált valóssággá. Míg a múlt évben jó 4,5 millió darabot szállítottak, 2017-ben csak 2,9 millió darabot adtak el, ami 36%-os visszaesést jelent a tavalyi évhez képest.

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE