KezdőlapUncategorized @huA Xiaomi-nál elsőbbséget élvez a mesterséges intelligencia, hisz az Mi7 már használni...

A Xiaomi-nál elsőbbséget élvez a mesterséges intelligencia, hisz az Mi7 már használni fogja.

A mesterséges intelligencia (AI) témája egyre fontosabb szerepet játszik és régóta az okostelefon-szektorban növekszik. A közelmúltban jelentős előrelépések történtek, amelyek a dedikált chipeknek köszönhetően lehetővé teszik a fejlett és hatékony mesterséges intelligenciát, anélkül, hogy nagy adatközpontokhoz kellene kapcsolódniuk. A mesterséges intelligencia felhasználása sokszínű, akár személyes asszisztens, akár a fényképezőgép területén is, amint azt a Huawei a közelmúltban bemutatott. Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója, beszédében bejelentette, hogy a jövő évben a vállalat több figyelmet szentel az AI-nak.

A WIC2017 negyedik világkonferencián, ahol a világ vezető internetes cégei találkoznak az élvonalbeli technológiák megvitatásával, a Xiaomi alapítója és vezérigazgatója, Lei Jun elmondta, hogy az AI 2018-ban rendkívüli felhasználói élményt nyújt a következő generációs zászlóshajó okostelefonjuk számára. A Xiaomi-nak sikerült kulcsfontosságú áttörést kialakítania az AI-ban, a mi több mint 85 Millió csatlakoztatott eszközeink nagy adatainak köszönhető. Ezeknek a tanulságoknak a alkalmazása a következő generációs zászlóshajó okostelefonukra sokkal több izgalmas lehetőséget teremt a felhasználók által használt telefonok használatában.

A hasonlóak már léteznek a MIUI-ban, de leginkább az okos hangszóró formájában. Xiaomi számára a mesterséges intelligencia továbbfejlesztése természetesen sokrétű, végül is a cég számos termékkategóriában képviselteti magát, különösen az intelligens otthoni készülékek és az okostelefonok összekapcsolásakor. Ez év júliusában Xiaomi kiadta első AI hangszóróját.

Lei Jun hozzátette: a cég fő hangsúlya, a mesterséges intelligencia lesz a következő 10 évben és az az állásponton van, hogy minden internetes vállalat hamarosan AI-val fog foglalkozni és a Xiaomi is aktívan beleveti magát az AI fejlesztésbe. Nem adott ki semmilyen információt az okostelefon kiadásának idejéről, azonban szó esett a közelgő Xiaomi Mi 7-ről, amelyben híres a Snapdragon 845 fog dübörögni. A legfrissebb beszámolók szerint, ez lehet az első telefon a cégtől, amely a vezeték nélküli töltési technológiát fogja alkalmazni. Tehát biztosan izgalmas lesz, amit a jövő évben a Xiaomi be fog mutatni.

A teljes konferencia itt visszanézhető, hallgatható (ha tudsz kínaiul…):

Scientist Dialogue on Cutting-Edge Technologies

#LIVE: Join China Daily to watch the Scientist Dialogue on Cutting-Edge Technologies. #WIC2017 #WIC #Wuzhen

Közzétette: China Daily – 2017. december 3.

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img