- Hirdetés -
()

A Xiaomi az őszre is több bemutatót tartogat. Elég csak a Mi MIX 3 szeptember közepén várható bemutatójára gondolni. Ám a gyártó várhatóan még előtte frissíti legnépszerűbb felső-középkategóriás modelljét, a Redmi Note 5-öt.

Mielőtt a tárgyra térnénk, egy kis visszatekintés:

2017 év végén még mindenki a Redmi 4 és a Redmi Note 4 utódát várta. Végül decemberben bemutatkozott a Redmi 5 és 5 Plus, majd 2018 év elején a Redmi Note 5 is. A paletta azonban ettől sokkal szerteágazóbb, nézzük (a teljesség igénye nélkül).
Az 5-ös számot viselő Redmi telefonokból első körben majdnem pontosan egy éve, 2017 augusztus végén mutatkozott be a Redmi Note 5A. Ebből később erősebb processzoros Prime változat is készült. Októberben követte az abszolút belépő kategóriás Redmi 5A. Mind RAM/ROM változatokban, mind színben eléggé szerteágazó a kínálat. Arról nem is beszélve, hogy az indiai piacra szánt verziók azonos elnevezése miatt a mai napig zavar van a köztudatban. Erre legjobb példa a Kínai Redmi 5 Plus, amit Indiában Redmi Note 5-ként ismernek, vagy a Kínában Redmi Note 5-ként bemutatott, hazánkban is rendkívül népszerű okostelefon, melyet Indiában már Redmi Note 5 Pro-ként ismernek. Kész agyrém. És akkor az indiai “Y” verziókat ne is említsük. A lényeg, hogy a Redmi Note 5 Pro Európában nem használható, mivel több LTE frekvencia is hiányzik belőle.

A Redmi 5A kivételével a teljes 5-ös széria 1 éven belül lecserélődött, vagy épp utód nélkül megszűnt (Redmi Note 5A). A Redmi 5 és 5 Plus csak 2018 február végétől volt elérhető, ráadásul  Global B20-as verziókkal csak ezután találkozhattunk.
Lényegében fél éven belül érkezett is az utód, a Redmi 6, és a Redmi 6A. Mindkét modell visszatért a 2 éve elfeledett MediaTek processzorokhoz. A döntés hátterében anyagi okok játszhattak szerepet, ugyanis olcsóbban beszerezhetőek, valamint a licencköltségek is lényegesen alacsonyabbak (egyes régióban nincs is) a Qualcomm Snapdragon processzorokkal szemben. A teljesítményre nincs panasz, ahogy a fogyasztás is egész kellemes. Ráadásul a frissítés sem lesz hanyagolva, mint a korábbi időszak egyes MTK-s modelljeinek esetében.

A Redmi Note 5-ből is féltucat verziót mutattak be az elmúlt 5-6 hónapban, melyek között a belpiacos 6+64GB-os (B20 mentes), vagy épp a nemrég bejelentett 6+128GB-os Global változat is szerepel. A siker nem véletlen, mivel hardveresen, és kamerában is nagyon rendben van a phablet.

A Redmi 6A, Redmi 6, és a Redmi 6 Pro (Mi A2 Lite) már bemutatkoztak, a Redmi Note 6-ról azonban továbbra sincs semmilyen hír. Ezzel szemben a Redmi Note 6 Pro változata nemsokára bemutatkozik:

Roland Quandt neve a telefonos berkekben mozgó, vagy épp a hűséges HX olvasók körében nem ismeretlen. Több Xiaomi modellt is kiszivárogtatott idő előtt, szinte csak valós adatokkal.
Ezért bízhatunk ismét Roland tweet-jében, melyben felfed néhány információmorzsát a Redmi Note 6 Pro-ról.

A Redmi Note 6 Pro két változatban érkezik, 3/32 GB és 4/64GB.  Első körben arany, kék, és fekete színekben. Európában várhatóan több változat is eljuthat, akár egy 6GB RAM-os verzió, illetve több szín (pl. vörös)

A telefon ára 200 € (~ 64.800 Ft) és 250 € (~ 81.200 Ft) között várható, ami a jelenlegi 4+64GB / 6+64GB-os változatok bruttó fogy. ára. Várhatóan az adóterhek a Redmi Note 6 Pro árát még feljebb tolják.
A chipset, és akku kapacitásról semmi hír. A Redmi Note 5 ugye Snapdragon 636-ot használ, ezért várható egy SD660, vagy 670-es megjelenése.
A bejelentés szeptemberben, vagy legkésőbb október elején várható. Azon sem csodálkoznánk, ha hamarabb.

Most sokan felteszik a kérdést, hogy “De hol marad a Mi Note 4?!”
Erre mi is kíváncsiak vagyunk. :)

Itt jeleznénk elsőként, hogy megkaptuk az MI 6X-et tesztre, melyet hamarosan összeeresztünk az Mi A2-vel. ;)

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -