Kezdőlap Hírek Már a Xiaomi is trükközik a reklámfotókkal – Felturbózták a Poco promóját

Már a Xiaomi is trükközik a reklámfotókkal – Felturbózták a Poco promóját

1915

Igen megosztóra sikeredett a Xiaomi telefon-almárkájának, a Poco-nak első modellje, a Pocophone F1. Amellett, hogy megkapta a Snapdragon jelenleg legerősebb processzorát, az SD 845-öt, anyaghasználat terén jelentősen olcsóbb megoldást választott a gyártó, és karcálló üveg helyett műanyag hátlapot kapott az F1. Több, sokaknak hasznos funkciót kivettek belőle (NFC, Dual GPS, QC4+…), viszont egy másik célközönségnek pont kedveztek pár hasznos képességgel (FM rádió, microSD bővítés, infra port, jack csatlakozó, nagyobb akku…). Viszont nem szabad elfelejteni, hogy az F1 jelenleg a legolcsóbb Snapdragon 845-ös okostelefon a piacon (leszámítva pár “ZS” brandet).
A költségcsökkentés talán legszembetűnőbb pontja a kamera.

Bár a tesztfotók nem rosszak, azért messze állnak az MI 8 szintjétől. Hiába az AI, ha a szenzor fajtája gyengébb, és hiányzik az optikai képstabilizáció is.
Ahogy láthattátok az Mi 8, a MIX 2s, vagy épp az Mi A2 teszteknél, módosítás, és effektek nélkül igyekeztünk valós képet adni a kamera automatikus képességeiről.

Kornél jóvoltából hamarosan a helloxiaomi hasábjain is láthattok tesztfotókat a Poco F1-ről, illetve magam is tervezek majd egy Mi 8 – Poco F1 összehasonlítást a közeljövőben.

Pár héttel azután, hogy kiderült a Huawei új Nova 3i telefonjának promó kepeiről, hogy kamu (DSL-felvételekkel reklámozták a mobil kamerás képességeit), most a Pocophone F1-et  népszerűsítő egyik promóképről derült ki, hogy nem azzal a telefonnal készítették, azaz hamis.

A Huawei-től eltérően, (aki már legalább másodszor használt DSLR felvételeket megtévesztő módon) a Poco F1 esetén nem DSLR, hanem egy másik Xiaomi telefon fotóit használták fel.
A Xiaomi szóvivője, Donovan Sung népszerűsíti minden közösségi platformon az új POCO F1-et. Megosztott egy képet az Instagramon egy elektromos robogóval, azt állítva, hogy a kép a  POCO F1 okostelefonnal készítették.A fagyi azonban visszanyalt, ugyanis néhány Reddit felhasználó észrevette, hogy a kép megegyezik egy korábbi fotójával. Ezzel le is buktatták a srácot, hogy ugyanazt a képet használta fel, amit korábban a Mix 2S-el készítettek még év elején. Az eredeti kép, amelyet a szóvivő korábban posztolt, a Mi Mix 2s vízjelével volt ellátva, míg a “Poco képen” eléggé észrevehető módon kitörölték a vízjelet. Nem kell sasszem hozzá, hogy ezt észrevegyük. A képen a “kedves” Soco cég elektromos robogóján látható (amely gyártó korábban eltávolíttatta a cikkem) Donovan valószínűleg Xiaomi cipőben, farmerben, és napszemüvegben. Talán az óra is Mijia 🙂
Összességében elmondható mindkét képről, hogy nemi sikerült túl jól, talán valami szűrőt még a MIX 2s-nél is alkalmazhattak. A Poco F1-hez kirakott pedig tuti valami Vivid szűrőt kapott.
Reméljük több ilyen trükközés nem lesz!

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS