A Xiaomi 2017 év végén a gamereket lepte meg egy igen komoly egérrel. A forma letisztult,  a LED világítás kulturált, a paraméterek impozánsak voltak. Pár héttel később – már 2018-ban – követte egy mechanikus billentyűzet is, mely ugyanazon gyártó terméke, azonos tesztcsapat hosszú fejlesztésének gyümölcse. Az alábbi egér és billentyűzet nem tartalmaz világrengető újdonságot, mégis elfogadható áron, és prémium minőségben biztosítja a márkahű rajongók számára a megfelelő játékélményt.

Blasoul gamer egér 12.000 DPI felbontással

Amint látható, visszafogott, ám ergonomikus dizájn, és mérsékelt LED világítás jellemzi. Nem nyújtja a manapság egyre divatosabb bazári hatást.   És most nézzük a páros másik tagját, mit tud a Blasoul gamer mechanikus billentyűzet.

Blasoul gamer mechanikus billentyűzet

Az egér bő 16 millió színéhez képest itt csupán a vörös (piros) szín dominál. Bár nem mechanikus billentyűzetet használok, a háttérvilágítás számomra is adott, és a három lehetőség közül én is a pirosat preferálom.
Érdemes megnézni a képeken a részleteket. Látszik, hogy nem egyen fröccsöntést, és túlzott vonalvezetést használtak. Minden részletéből a minőség sugárzik. A manapság oly divatos USB és jack kivezetés hiányzik, valamit csuklótámaszt sem kapunk. Cserébe egy egyedi, angol kiosztású, mechanikus billentyűzet jár a nem kevés pénzünkért. A switch-ek pontos kiosztásáról nincs információ, de az alább látható 4 szín biztosan beépítésre került. Azok pontos elhelyezését pedig homály fedi, de gyakorlottabb gamer olvasóink bizonyára sejthetik, melyik színt hol használhatta a gyártó.

Megjegyzés:  a képen látható zöld switch eredetileg kék volt, de a szöveg a zöldről szólt. Ha valaki pontos információval rendelkezik a tényleges színről, kérem jelezze! A multifunkciós  gyűrű közepén gombot is találunk. Ezek segítségével akár a hangerőt, a fényerőt is állíthatjuk. Jöjjenek a piszkos anyagiak.
Most sokan felszisszennek, hiszen nem a magyar pénztárcához igazította a Xiaomi a gamer termékeit. De mint tudjátok, a minőségnek ára van, a minőségi alkatrészenek – mint az Omron kapcsoló, vagy a Cherry MX szerkezet – pedig licencdíja. Tehát az egérért nagyjából 19.800 Ft-ot, a billentyűzetért pedig 28.000 Ft-ot kell fizetnünk. A témában jártasabb olvasó biztosan tudja, hogy ezek reális árak, ám kapunk nevesebb gyártótól is hasonló megoldást ebben az árszegmensben, ráadásul 2-3 év garanciával is.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ