- Hirdetés -
()

A kép illusztráció

Pár éve még óriási kereslet mutatkozott a tabletekre. Az Apple iPad volt az első (ahogy okostelefonban az iPhone), ami megreformálta az akkori PC és Notebook piacot, majd sorra jöttek az Android rendszert futtató olcsó, és kisméretű alternatívák. Ezek általában az Apple termékétől nemcsak jóval olcsóbbak, de kevésbé használhatóak is voltak. A minőségi szórás óriási a mai napig is, rengeteg ipari hulladékot termelve. Minőségi tableteket a Samsung, az LG, Asus, Huawei, Lenovo, Sony, Microsoft gyártók produkáltak, de volt értelmes próbálkozás a HP, Acer, Nokia részéről is. A teljesség igénye nélkül kijelenthetjük, hogy boldog boldogtalan rebrand-elt tabletekkel foglalkozott. Hazai forgalmazó termékéről nekem is megvan a negatív véleményem, ahogy még sokatoknak.
A Xiaomi sem akart kimaradni a tutiból, és Mi Pad néven eddig 3 generációt gyártottak le.
A gyártó itt sem ismert kompromisszumot, elég kurrens termékcsaláddal lepte meg a rajongókat. Bár a legutolsó MTK SoC-s széria sokak nemtetszését vívta ki, azért elég szépen elfogyott az utolsó darabig. A MIUI nem volt teljesen tabletre optimalizálva, de még így is messze az élmezőnyben végzett használhatóságban a hatalmas mezőnyben.
A szokások változtak, a táblagépek iránti kereslet évről évre csökken. Munkára ott a Samsung, a Microsoft termékcsalád, vagy az igazi mindenes az iPad Pro.
A Xiaomi még 2017-ben jelezte, hogy ugyan akkora potenciált már nem látnak benne, mégis dolgoznak a következő generáción, a Mi Pad 4 fejlesztésén.
Nézzük, mit csicseregtek ma a madarak a hűvös szélben.
A kínai Facebook a Weibo szerint a Mi Pad 4 létezik, és elég brutális hardverrel szerelhetik. Hogy mi is ez pontosan? A pletykák szerint az eddigi legerősebb Qualcomm chip, a Snapdragon 835.

Az alábbi képekből pár érdekes adat is kivehető:

Az adatlap alapján várható:

  • SD385 SoC
  • 3 méret (Mi Pad 4 – 9.7″, Mi Pad Pro – 10.5″, 11.6″)
  • a nagyobb mérethez nagyobb akkumulátor is dukál (9.000mAh és 10.000mAh)
  • WiFi és 4G mindhárom modellben
  • 6 GB RAM és 64/128GB háttértár a sima, valamint  6 RAM / 128GB ROM, 8 GB RAM / 256GB ROM a Pro verziók esetén. Szép álom :D

A kép illusztráció

Várható az USB-C csatlakozó, a 3.5mm-es jack és a microSD slot is. Windows 10 és Android 8.1 alapú MIUI 9-es változat is várható. A dual boot lehetőségét élből elvetném. Az USB-C természetesen OTG képes lesz, így külső perifériák garmadája köthető rá a Bluetooh 5.0 használata mellett is.
A legerősebb modell ára 133.000 Ft-ra saccolható, ami – figyelembe véve – a hardvert, nem mondható csillagászatinak. Bár a kijelző technológiát nem említik, ahogy a felbontást sem, a személyes tippem az IPS technológia, és a QHD felbontás. A képarányt illetően nem bocsátkoznék további találgatásokba. A bemutató dátumát homály fedi, bár én az MWC-re tippelnék. Ezzel a húzással a Xiaomi nagyot szakíthatna. Mi 7/ Mi 7 Plus, és a Mi Pad 4 trió?
Ti mit gondoltok?

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -