KezdőlapHírekXiaomi Mi Note 10 Lite - A kamerában is Lite?

Xiaomi Mi Note 10 Lite – A kamerában is Lite?

Ezzel az egy cikkel még lógtam a Mi Note 10 Lite premiert követően, de már akkor is mondtam, hogy nem új képérzékelőről van szó, 1000+ teszten ment már át. De nem csak ezen az egy komponensen múlik egy fénykép minősége. Ott a feldolgozó processzor és a szoftver ami mind ezt koordinálja.

Kamera modulok

  • 64MP Sony IMX686, 0.8μm 4 az 1-ben szuper pixel, 1/1.73″, f/1.89 rekesz
  • 8MP ultra széles kamera, 1,12 μm, 1/1.4″, f/2.2 rekesz
  • 5MP mélységérzékelő, 1,12 μm, 1/1.5″, f/2.4 rekesz
  • 2MP makró kamera, 1,75 μm, 1/1.5″, f/2.4 rekesz
  • 16MP szelfi kamera, 1,0μm, 1/3.06″, f/2.48 rekesz

Nappali képek
Makró

Éjszakai képek

Ai vs Éjszakai mód

Nappali videó

Éjszakai videó

Összegzés

Összességében elégedett voltam a Note 10 Lite kamerarendszerével, normál fénynél, mint minden kamera kiválóan teljesít. A kép feldolgozásának idejére sem lehet panasz, a 64 MP Sony érzékelő meg a lehető legszebb képeket készíti, minden körülmények között. Makróval készült képek meggyőzőek, de még most sem értem, hogy a videó felvétel 2020-ban miért szaggat??? A mikrofon rengeteg zajt szed össze, a fenti videókban nem hallani, így bevágok egy részletet:

Éjszaka, rossz fényviszonyokban sem kételkedtem a Sony minőségben, bár a jobb eredmény elérése érdekében ki kell választani az éjszakai módot. De ilyenkor elég keményen ki kell tartani, mire mindent rögzít és összerakja a képet. Az éjszakai felvétel végére elfelejtettem odaírni, hogy a szelfi kamerával készült, ezért a homályos kép. Arra nem jöttem rá sajnos idő hiányában, hogy miért lett ilyen… Na majd legközelebb.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek