Pár napja röppent fel a pletyka, hogy a Redmi következő generáción dolgozik, ráadásul újfent a MediaTek processzorgyártóval karöltve. Magáról a processzorról már elég sok cikk, beszámoló íródott a magyar tech sajtóban, most erre nem térnénk ki, hanem az új Redmi telefonban mért teljesítményéről.
Egy AnTuTu pontszám eléréséhez nem elég a vas, egy jó szoftver is kell mellé, ami vezérli, kihasználja a lehetőségeit. Bár felénk elég sokan negatív tapasztalatokkal rendelkeznek a Globális MIUI rendszerekkel kapcsolatosan, de mint a telefon is, a kínai MIUI klasszisokkal jobban sikerülnek, nem beszélve a heti béta romok újdonságai és gyors hibajavításairól. 415.672 pontszám nem egy erőmű jelenleg, de ha azt vesszük figyelembe, hogy a MediaTek Dimensity 820 középkategóriának készült, a 800 és az 1000-es sorozat közé, teljesítményében felveszi a harcot a konkurenciával.

A jelenlegi felhozatalból elég erősen kitűnik, hogy a MediaTek odarakta magát, hisz még az idei csúcs közép kategóriánál is erősebb teljesítménnyel kápráztatja el a nagyközönséget. Bár a Qualcomm 8-as sorozatáva nem is akarja felvenni a versenyt, de a 7-es legyőzése már meg is valósult, így a szegmensben a lehető legjobb teljesítménnyel és áron nyújthat lehetőséget az 5G hálózat terjeszkedésének.

Igen, tudjuk, a MediaTek még az előző sorozattal sem volt képes felzárkózni, a nagyon megoszló felhasználói véleményeknek kitett gyártó talán ezekkel az új megoldásokkal lerázhatja a talán méltatlanul ráaggatott negatív jelzőket. Bár a Redmi mindig bepróbálkozik egy-egy modellel, a legutóbbi Redmi Note 8 Pro sem teljesített már olyan gyengén, mint az elődök. Egyszer biztos méltó ellenfele lesz a piacot uraló Qualcomm-nak.