Az utóbbi hetekben, hónapokban nagy volt a stabil MIUI9 körül a felhajtás és el is felejtettük, hogy nem is olyan régen írt a Xiaomi az Oreo megjelenéséről. Most hogy 10 telefontól is búcsút vettek, már elég időt tudnak fordítani az új Android alap integrálására.

A kínai MIUI berkekben megkezdődtek a toborzások a zárt béta tesztelésre. Noha a belső tesztek már egy hónapja futnak a Xiaomi titkos földalatti bunkerjában, mára úgy gondolták, hogy itt az ideje kissé bevonni a rajongókat is. A zárt béta tesztek fognak igazán rávilágítani az új rendszer hibáira. A mindennapos használat közben derülnek ki igazán a hiányosságok, vagy egyes alkalmazások, komponensek hibája. A belső teszteken addig eljutnak, hogy feltelepül és stabilan fut a rendszer, talán még a modem működését tökéletesítik, hogy legalább telefonként használható legyen és akkor megy ki a kiválasztottaknak.

A jelentkezők elfogadása után következik kb. egy hónapos belső teszt időszak és csak ezután mehet ki a jónépnek. Erre januárban számíthatunk, amikor is zárt bétáról nyilvános bétára változik a státusza. Az Android 8.0 Oreo alapú stabil MIUI9 ez után 3 hónappal várható, Mi7 és sok más eszköz kiadása után.

Az Android Oreo számos olyan új funkciót kínál, mint a kép a képben, a Bluetooth akkumulátor töltöttségi szint kijelzése, az automatikus kitöltés, az értesítési pontok és az azonnali alkalmazások.