- Hirdetés -
()

Snapdragon 845 processzorra már több gyártó is mutatott be zászlóshajót a 2018-as MWC-n. A Xiaomi először a  Xiaomi MI MIX 2S-ben használja majd a legerősebb Snapdragon processzort, melyet március 27-én mutatnak be. Az eddig kiszivárgott pontszámok igen decensek, hiszen az Antutu-n 270.000 pontot gurított.
Információk szerint a Xiaomi MI MIX 2s a Polaris kódnevet viseli, amit  tévesen a Xiaomi MI7-nek hittek. Ma (március 12-én) azonban egy új modell, a Xiaomi Dipper, mint egy új okostelefon tűnt fel a Geekbench adatbázisában. A Dipper és a Polaris is csillagnév. Az adatok alapján a Xiaomi Dipper is Snapdragon 845 processzort használ 6 GB RAM-mal, Android 8.0 operációs rendszerrel.

A  kód alapján: ARM implementer 81 architektúra 8 változat 6 rész 2050 13 revízió 13.. – megerősíthető, hogy ez bizony Snapdragon 845 processzor.

Jöjjenek a Geekbench pontszámok:
Egymagos tesztben 2449 pontot, többmagos tesztben pedig 8309 pontot szerzett. Ezek az értékek megfelelnek a Snapdragon 845 processzor szintjének. Bizonyos tekintetben még a  a Galaxy S9 Plus-t is veri. Sejthető, hogy a Mi 7 esetén is kijönnek a közös fejlesztések (Xiaomi-Qualcomm), ahogy az a Mi MIX 2s  pontszámaiból is látható.

 

A Xiaomi Mi 7 is támogatja a 7,5 W-os vezeték nélküli töltést, valamint 6/8GB RAM-mal ütős konkurenciát jelent majd a Samsungnak, akárcsak a kettős hátsó kamera tekintetében, mely függőleges kialakítást kap.
A kijelzőbe épített ujjlenyomat-szkennerre számíthatunk (OLED kijelző esetén), hiszen a vivo Apex elég meggyőzően demózta, de a strapát is bírja Zack tesztjében (amennyiben nem esünk neki gyémánt keménységű vésővel a kijelzőt védeni hivatott Gorilla Glass üvegnek.) Az AI arcfeloldást pedig infra (IR) szenzor segítheti, akár az iPhone X esetén (lejjebb ecsetelem). Igen, sajnos jöve a technológiával a notch is, hisz csak így tudják tartani a felső minimális kávát (1-2mm a beszédhangszóró számára).
Árazásban a Xaiomi nemcsak a nagyoknak, de az igen vonzó ajánlatnak számító Asus Zenfone 5Z-nek ($499) is alávágna a 475-480 dolláros árcímkével. Mivaan? 122.000 Ft ?! Ige, nettó kínai webshopos árrés nélkül. Nyugodtan lehet hozzátenni még egy Deákot, és talán egy Szent Istvánt is.

Most nézzük, mit rejt még a kiszivárgott XDA-s firmware fájl:

A Mi 7-ről pletykák már februárban terjedtek. Akkor tudni lehetett, hogy bizony nem indul el az MWC-n, mivel a Xiaomi jelentős tervezési változtatásokat eszközölt az addigi prototípuson. Megnézték, mit fog tudni a konkurencia? Baj? Jobb, egyedibb telefont szeretnénk? Igen. Végre egy igazán ütős kamerát, mely túl tudja szárnyalni a Mi 6/ Mi Note 3 szintjét is? Igen. Akkor?

A firmware-fájlokban található első részletből látható, hogy a kijelző felső részén van egy belógó szenzorokat rejtő része, azaz a notch. Igen, a Mi 7 lehet az első, az idei trendeknek megfelelő zászlóshajó a Xiaomi kínálatában. Viszont a Xiaomi – az Apple megoldását követve – nem csak pusztán olcsó dizájnelemnek szánja, melybe máshová is helyezhető közelségérzékelőt, hangszórót, előlapi kamerát szerel, de itt helyet kap az IR szenzor, a 3D-s, és AI támogatást élvező arcazonosításhoz.

A MIUI billentyűzár alkalmazás egy olyan alkalmazás, amely a zárolási képernyőhöz, és a hozzá kapcsolódó funkcióihoz társított. Ez egy új módszert tartalmaz, amelyet openIRCamera néven neveznek. Ez kapcsolódhat a MIUI arcfeloldási funkciójához. Ezért feltételezik, hogy az IRCamera hivatkozhat az infravörös kamera érzékelőre.
Az új firmware fájlok megerősítik a korábban kiszivárgott információkat, hogy a Mi 7 egy OLED kijelzővel érkezik az Always-On Display funkcióval együtt . A korábbi firmware fájlok azt állították, hogy a Mi 7-nek 3,170mAh akkumulátora lesz. Egy másik változás, amelyet az új firmware-fájloknál észleltek, egy nagyobb, 3,400mAh kapacitású akkumulátor jelenléte szerepel, ami elég lesz, mivel a Snapdragon 845 nagyon energia-hatékony processzor, a 10nm gyártási folyamatnak köszönhetően. És a MIUI finomítás csak növelni fogja majd a készenléti időt.
Itt viszont már hihetetlen nagyságról árulkodik a vélhetően ügyesen Photoshopolt, “A telefonról” információ:

A múlt hónapban, a jól ismert blogger Mocha RQ azt is állította, hogy a Mi 7  egy in-screen (vivo Apex/Synology kooperáció) ujjlenyomat-szkennerrel érkezik.
Visszatérve a hardverre. Várható 6GB RAM/128GB ROM, és 8GB RAM/256GB ROM variáció is.
Egyelőre semmi hír a globális értékesítési tervekről, így a B20 megléte is erősen kérdéses. Júniusban kiderül.

Egyelőre ennyi információt tudtam összeszedni, megannyi spekuláció közül. A notch részt én hanyagolnám, az OLED kijelzővel tudnék élni, ahogy valami ütős színes kerámia hátlappal is.
Az 5.6″-es 18:9-es kijelző vállalható méretű, pláne ha elfelejtik az alsó és felső kávákat, melyeket a Redmi 5/Plus, Redmi Note 5/Pro esetén még nem tettek meg.
Ti mire számítotok? Milyen Mi 7-et szeretnétek?

 

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -