A Xiaomi júliusban mutatta be 96. termékét, a személyre szabott HelloEar Arc fülhallgatót.
A termék a szokás közösségi finanszírozás segítségével készült el. A gyártó azt ígéri, hogy terméke minden fülbe tökéletesen illeszkedik majd, és hangminősége is egyedülálló. A HelloEar ARC fülhallgató kialakítása Z-alakú, amely a gyártó szerint egyfajta puzzle, amely tökéletesen illeszkedik a felhasználó fülkagylójába, megtartja magát, de a hallójáratot nem szigeteli el teljesen a külvilágtól.
A júliusi beharangozón ára 299 jüan (43 dollár) volt. A HelloEar Arc mostanra vált elérhetővé Kínában, ára magasabb 399 Yuan (60 dollár). Ha figyelembe vesszük a minőséget, és a tartozékokat, az ár máris barátinak tekinthető.
Na de ne szaladjunk ennyire előre. Nézzük, mit is tud az új füles.

A Type-C átalakítóval is tökéletesen használható.

A kábel hossza 1.2 méter, a vége a szabványos 3,5 mm-es aranyozott jack csatlakozó, melynek borítása homokszórt repülőgép alumíniumból készül, Kevlar szálmaggal. A vezetéken egy szilikonból készült magas minőségű szilícium mikrofon is megtalálható, egy 3 gombos egységbe foglalva (ezek a hívásfogadás, és a hangerő gombok).
Xiaomi HelloEar ARC 25 ohmos impedanciát, 106,5 dB érzékenységet biztosít, és 3 mW teljesítményt ér el a 20-20.000 Hz-es frekvenciatartományában. (Qian Yuanji audio)

A HelloEar kínai cég, három évet töltött el kutatással, és több mint 4 millió fülmintát gyűjtött, és elemzett. 3D-ben több ezer szkennelést készítettek, és több mint 10 000 kísérletet végeztek az emberi hallás vizsgálatával valós körülmények között. Több ezer reális fülirritáció (a fül számára kellemetlen forma, és anyag reakciója) tesztet, és ezáltal egy részletes adatbázist készítettek.

Több száz szakértő éjjel-nappal azon dolgozott, hogy létrehozzák a legsikeresebb formát, ami a legkényelmesebb a felhasználó számára. Nagy figyelmet fordítanak a fejhallgatók anyagaira, belső és külső kialakításukra, valamint rengeteg más paraméterre.

Ezt a modult  tehetséges ipari formatervezők, hangmérnökök, Reddot díjasok hozták létre a Tsinghua Egyetemmel és a Pekingi Tudomány és Műszaki Egyetemmel közösen.

A HelloEar Arc fejhallgató egyéni módon lett kialakítva, hogy kényelmet és kiváló hangzást biztosítson. Minden vásárló esetén szükséges, hogy a fülükről képet készítsenek egy érme mellett, és feltöltse a megadott oldalra. A gyártó a valós méretek (ezért kell viszonyításnak az érme) alapján legyártja a saját fülünk számára tervezett szilikon egységet (“harangot”). A HelloEar Arc egyéni fülhallgató egy féle méretű “Z” alakú tartóval rendelkezik (nem találunk a klasszikus szilikon / gumi adaptereket), amely illeszkedik a külső fülhöz, mint egy kirakós darabja, majd kitölti a fülüreget. Nem kell a fülünkbe tuszkolnunk, mélyen benyomnunk, hogy a helyén maradjon. A fülpárka előállításához orvosi minőségű szilikon anyagot használnak, egy egyedi légzsák szerkezettel, amely egyenletesen tölti ki a fület, megakadályozva a fülnyomást, a hosszú viselés során fellépő fájdalmat. Súlya mindössze 12g,  és kompakt (108 × 72 × 133 mm).

  Forgalmazása hamarosan megkezdődik. Gearbest-en már listázzák.

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ