Snapdragon 8+ Gen 1 not as much of an improvement

644
- Advertisement -
()

The Qualcomm, a 7 Gen 1 SoC mellett bejelentette a legújabb csúcsmodelljüket, a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processzort. Az előzőhöz képest jobb teljesítményt ígérnek, kevesebb hő leadásával, így fenntartva a folyamatos élményt, durva játékok alatt is. De sajnos nem a Xiaomi adta ki nyilvánosan az első telefont ezzel a lapkával, hanem az ASUS.

ASUS ROG Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
forrás: Android Central
Az ASUS ROG (Republic of Gamers) márkájának köszönhetően több techblog korai bepillantást vethetett az új chipre, a ROG SM8475 Engineering Device formájában. Gyakorlatilag egy következő generációs ASUS ROG telefon, amely a Snapdragon 8+ Gen 1-gyel van felszerelve. Maga az eszköz, ahogy a neve is sugallja, mérnöki minta és nem lesz megvásárolható. De már csak a megjelenés alapján egyértelmű, hogy ez az eszköz fogja a ROG Phone 6 alapját képezni.

“A Geekbenchben a legtöbb nagy teljesítményű Snapdragon 8 Gen 1 telefon az 1200 pontos tartományban ér el egymagos, illetve 3800-3900 tartományban többmagos esetében, ami szerény növekedést mutat az új chip esetében. Eközben a 3DMarkban a ROG eszköz grafikus éle látható, amely az Apple iPhone 13 Pro sorozata kivételével minden eszközt felülmúl az intenzív Wild Life Extreme tesztben. Természetesen a Snapdragon 8+ Gen 1, az ASUS hőkezelésével párosítva, minden szempontból felülmúlja az előző generációt a PCMark tesztjein.” – írja az Android Central

ASUS ROG Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
forrás: GSMARENA

“A CPU teljesítménye jobb a Plus modellben, és magasabb FPS/watt értéket kínál – 1.74 vs. 1.41. A CPU teljes energiafogyasztása a Plus modellnél 9.88 watt, a normálnál 9.61 watt volt. A GPU-számok még érdekesebbek. A Plus modell immár 4.07 FPS/wattot produkált, miközben 23.7-nél magasabb FPS-t kínál és 5.6 wattot fogyaszt. Összehasonlításképpen, a nem Plusz 3.27 FPS watton, 20.1 maximális fps és 6.07 wattot fogyasztott.

És ha ezek nem a megnövelt energiahatékonyság állításai, megtekintheted az NPU pontszámokat. Mindkét modell körülbelül 6.3 wattot költött, de a Plus modell 52.6 FPS/wattot kínált, szemben a vaníliás modell 35.8 FPS/watttal. Valójában úgy tűnik, hogy az új Snapdragon 8+ Gen 1 az új gyártási folyamatnak köszönhetően jelentős előnyökkel jár az energiahatékonyság terén.” – írja a GSMARENA

Az új platform a következő hónapokban olyan nagy nevek zászlóshajóiban fog megjelenni, mint a OnePlus, a Honor és a Xiaomi és a pletykák szerint a Samsung negyedik generációs összehajtható termékeiben is. Tehát ez a chip valószínűleg 2022 végén a legjobb Android telefonok szívét fogják működni. A Xiaomi 12 Ultra megjelenésére a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processzorral, még júliusig várnunk kell.

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE