- Advertisement -

Az ukrajnai invázió miatt a FIFA és a Battlefield kiadója, az Electronic Arts úgy döntött, felfüggeszti videójátékainak eladását Oroszországban és Fehéroroszországban.

Ukrajna lerohanása miatt a nagyvállalatok sorra függesztik fel eladásaikat Oroszországban, nemrégiben a legnagyobb sportjátékos kiadó, az EA jelentette be, hogy nem ad el több videójátékot Oroszországban és Fehéroroszországban.

A játékkiadó közleményben adta hírül, hogy csatlakozik az Oroszországot szankcionáló vállalatok sorához, és szolidaritást vállalnak Ukrajnával. A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy bár az EA applikációja és az Origin ezen térségekből is elérhető marad, a felhasználók mégsem tudnak játékokat és kiegészítőket vásárolni, és így lényegében minden új tartalmuk elérhetetlenné válik. A userek ugyanakkor továbbra is játszhatnak a korábban megvásárolt játékkal, új címeket viszont nem helyezhetnek a könyvtárba. A kiadó korábban a FIFA 22-ből és a jégkorongos NHL 2022-ből is törölte az orosz és a fehérorosz csapatokat.

Mihajlo Fedorov miniszterelnök-helyettes, aki a digitális fejlesztésért felelős miniszteri posztot is betölti, korábban a Twitteren arra kérte a játékfejlesztő cégeket, hogy blokkolják az orosz és fehérorosz játékosok felhasználói fiókjait, és tiltsák ki őket a nemzetközi versenyekről.

A világcégek egymás után zárják be üzleteiket, és függesztik fel eladásaikat Oroszországban, köztük a svéd bútoróriás, az Ikea, a dél-koreai technológiai nagyvállalat, a Samsung és a világ első számú edzőcipő-, sportruházat- és sportszergyártója, a Nike.

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE