- Hirdetés -
()

A Roszkoszmosz vezetője, Dmitrij Rogozin szerint Elon Musk kimutatta a foga fehérjét azzal, hogy Starlink-műholdakat küldött Ukrajnába. 

Mihajlo Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes, aki a digitális fejlesztésért felelős miniszteri posztot is betölti, Twitteren kért segítséget Elon Musktól, miután az orosz invázió következtében akadozni kezdett Ukrajnában az internet. A milliárdos viszonylag gyorsan reagált és cselekedett, mintegy 10 órával később azt írta, hogy aktiválta a Starlink-szolgáltatást Ukrajnában, és a szükséges hardverelemek is úton vannak. Azóta az eszközök is szerencsésen megérkeztek az országba.

A Roszkozmosz orosz űrkutatási hivatal feje, Dmitrij Rogozin nem hagyta szó nélkül Elon Musk akcióját, az orosz állami tévécsatornának, a Russia Todaynek arról beszélt, hogy Elon Musk kimutatta a foga fehérjét azzal, hogy a tisztán polgárinak mondott Starlinkjével megjelent Ukrajnában. Hozzátette, nem őt okolja személyesen, hanem azt a Nyugatot, amiben sosem szabad bízniuk.

Musk reakciója sem maradt el, a milliárdos a tőle megszokott stílusban fejtette ki véleményét. “Az ukrán civil internet furcsa leállásokat produkált – talán a rossz időjárás miatt? – szóval a SpaceX segít megjavítani” – reagált az üzletember.

Az ukrajnai invázió miatt szántalan nagy tech cég, többek között a Meta, a Google és az Apple is szankciókat hozott Oroszországgal szemben. Az almás cég például úgy döntött, nem ad el több terméket az országban, és bizonyos szolgáltatásait, köztük az Apple Payt is korlátozza Oroszországban.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -