- Advertisement -
()

A közösségi platformokról kitiltott exelnök, Donald Trump nem akar visszatérni a Twitterre, még akkor sem, ha az új tulajdonos megengedné neki. 

Miután a Reuters megszellőztette, hogy a Twitter vezetősége rábólintott Elon Musk felvásárlási ajánlatára, Donald Trump azt nyilatkozta egy interjúban, hogy akkor sem térne vissza a Twitterre, ha Musk megengedné neki. „Remélem Elon megveszi a Twittert, mert javítani fog rajta, és jó ember, de én az IGAZSÁG mellett fogok maradni" - said Trump.

A Teslát és a SpaceX-et is birtokló Elon Musk részvényekként 54,2 dollárt kínált fel készpénzben a közösségi oldalért cserébe, amely egy nagyjából 44 milliárd dolláros üzletet tesz ki összességében. A Twitter vezetősége végül rábólintott az ajánlatra, így az amerikai üzletember kezébe kerül a világ egyik legnagyobb felhasználói bázisával rendelkező közösségi oldala.

Trumpot azután tiltotta le több közösségi médiás felület is, hogy az exelnök gyújtó hangú beszéde és a közösségi felületen megjelenő posztjai tavaly januárban súlyos zavargáshoz vezettek a Capitoliumnál. A volt amerikai elnök idén Truth Social néven indított saját felületet, arra hivatkozva, hogy szembeszálljon a közösségi médiavállalatok zsarnokságával, és a szólásszabadságot támogatva kikerülje az oldalak cenzúráját. Ironikus módon azonban már a felület korai felhasználói is korlátozásokra panaszkodtak, az oldal moderálási politikája ugyanis állítólag lényegesen szigorúbb, mint a Twitteré.

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE