- Advertisement -
()

2020 izgalmas év lesz a Xiaomi számára, sorra érkeznek majd az 5G képes okostelefonok. A Qualcomm és a MediaTek is rendelkezik már az 5. generációs mobil hálózatot támogató lapkakészlettel, várhatóan mindkét gyártó szállít a jövőben ilyen processzorokat a Xiaominak. A Qualcomm Snapdragon 855 és 855 Plus SoC-vel már idén kiadtak két modellt is ( Mi MIX 3 5G, illetve Mi 9 Pro 5G). 2020 év elején pedig jöhet a folytatás a Mi 10 és Mi MIX 4 személyében. Ezek viszont a prémium szegmensbe tartoznak, bőven $400 felett.

Lei Jun Xiaomi

Lei Jun bejelentése

Xiaomi CEO, a Xiaomi vezérigazgatója ma (a China Mobile Global Partners konferencián) bejelentette, hogy jövőre az összes okostelefon, aminek ára meghaladja a 2000 jüant (kb. 87.000 Ft-ot), támogatni fogja az 5. generációs mobil hálózatot. Azt is mondta, hogy legalább 10 ilyen modellel számolnak (ez nyilván a Redmi modellekkel számolva értendő).

Mindez jól hangzik, de valószínűbb, hogy ezek a modellek legalább 2399 jüanos áron kerülhetnek értékesítésre. Ez forintban már 100e Ft feletti kategória.

Kiderült továbbá, hogy ezek a telefonok már 2020 első felében várhatók.

A Xiaomi 2020-tól agresszíven kívánja forgalmazni az 5G-s technológiát támogató eszközeit, amit a számos ötödik generációs hálózat adta előnnyel indokol. Már elindított egy 5G + AIoT stratégiát az AIoT szolgáltatások fejlesztésének és fokozatos bevezetésének érdekében.

Kínában várható az eSIM elterjedése is, mivel már a Mi Watch is támogatja ezt a fajta kommunikációt. (jelenleg ugyanis csak 7 városban tudják használni).

Az 5G Európában

Az ötödik generációs mobil hálózat terjedése Európában is elindult 2019 elején, Magyarországra pedig ősszel hozta el nekünk elsőként a Vodafone. A jövőben a 3 szolgáltató biztosan komoly 5G fejlesztésbe kezd (talán a legújabb belépő is), ezért az 5G-s Xiaomi telefonokat már Mi is tudjuk használni. Főleg mivel a Vodafone és a Telekom kívánatában is várható több Xiaomi okostelefon megjelenése a november 14-i sajtóeseményen bejelentett megállapodást követően.
Kíváncsian várjuk tehát az 5G-s telefonok elterjedését, és a szolgáltatói lefedettséget is (mennyire biztosított az adott frekvencia a Xiaomi mobilok számára is).

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -