Ismét folytatódik a Xiaomi Mi Smart Air Fryer receptek sorozat, mindenki nagy örömére. Folytassuk hát a finomabbnál finomabb ételek készítését a Xiaomi kiváló sütőjével!
Ha még nincs ilyen sütőd, akkor itt az ideje beszerezni, hisz gyorsabb és takarékosabb, mint egy sima sütő, ráadásul még egészségesebb is! Bővebb leírást itt olvashatsz a sütőről.
Sütés közben a légsütő hangjelzést ad, hogy megfordítsa az ételt. Ilyenkor húzzuk ki a kosarat, forgassuk meg benne a brokkolit, majd helyezzük vissza a kosarat. Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
Kapcsoljuk be a Air fryer-t, állítsuk be az ajánlott hőfokot, hogy felmelegedjen, mire megvagyunk az előkészületekkel. (Amikor a légsütő eléri az előre beállított hőmérsékletet, hangjelzést ad, és az előmelegítés befejeződik.) Miután a légsütő előmelegedett, húzzuk ki a kosarat, béleljük ki egy réteg alufóliával. Utána már csak annyit kell tennünk, hogy keverjük össze a brokkolit olívaolajjal és sóval, majd tegyük a kosárba, és helyezzünk vissza a légsütőbe.
Miután megsült a brokkoli, vegyük ki a légsütőből, szórjuk meg kurkumával és chiliporral, majd facsarjuk rá a citrom levét a tálaláshoz.
Sült garnélarák
Hozzáválók:
Rákfarok (garnéla): 400 g
Olivaolaj: 25 g
Préselt fokhagyma: 30 g
Olvasztott vaj: 25 g
Fehér bor: 30 g
Citrom: 1 db
Sütési idő: 13 perc
Sütési hőfok: 160 Celsius
Tippek a sütéshez:
Sütés közben a légsütő hangjelzést ad, hogy megfordítsa az ételt. Ilyenkor húzzuk ki a kosarat, forgassuk meg benne a garnélákat, majd helyezzük vissza a kosarat.
Ha két réteg garnélát sütünk egyszerre, akkor vegyük ki a sütőből a felső réteget, ha már jól megsült, a többit pedig süssük tovább még két percig.
Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
Keverjük össze az olívaolajat, a fokhagymát, a vajat, a fehérbort és a citromlevet, majd adjuk hozzá a garnélarákot, és tegyük bele a pácba.
Kapcsoljuk be a Air fryer-t, állítsuk be az ajánlott hőfokot, hogy felmelegedjen, mire megvagyunk az előkészületekkel. (Amikor a légsütő eléri az előre beállított hőmérsékletet, hangjelzést ad, és az előmelegítés befejeződik.) Miután a légsütő előmelegedett, húzzuk ki a kosarat, béleljük ki egy réteg alufóliával, majd helyezzük rá a bepácolt garnélákat és helyezzük vissza a légsütőbe.
Az elkészült garnélákat tálaljuk, de előtte zöldségekkel is dekorálhatjuk.
Szárított gyümölcsök
Hozzáválók:
Mangó: 1 db (kb. 350 g)
Eper: 100 g
Jackgyümölcs: 100 g
Kiwi: 1 db (kb. 95 g)
Sütési idő: 300 perc
Sütési hőfok: 90 Celsius
Tippek a sütéshez:
Ha két réteg gyümölcsöt szárítunk egyszerre egyszerre, akkor vegyük ki a sütőből a felső réteget, ha már elkészült, a többit pedig szárítsuk tovább még 20 percig.
Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
Készítsük elő a gyümölcsöket hámozzuk meg a mangót és a kiwit, pucoljuk meg a jackfruitot, és az epret.
Szeleteljük fel az előkészített gyümölcsöket.
Húzzuk ki kosarat a légsütőből, helyezzük rá a gyümölcsöket, tegyük vissza a kosarat a sütőbe, és kapcsoljuk be a programot.
Az elkészült gyümölcsöket tálaljuk, és fogyasszuk egészséggel. Önmagában és teával is nagyon finom.
Vajas keksz
Hozzáválók:
Vaj: 70 g
Porcukor: 20 g
Só: 1 g
Liszt: 70 g
Keményítő: 25 g
Vanília kivonat: 1 g
Sütési idő: 16 perc
Sütési hőfok: 180 Celsius
Tippek a sütéshez:
Ha a sütés után hagyjuk kihűlni, a kekszek még omlósabbak lesznek.
Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat, majd habverővel lassan verjük fel.
A felvert vajhoz adjuk hozzá a porcukrot, a sót, a kukoricakeményítőt és a vaníliakivonatot, keverjük össze, majd robotgéppel, közepes sebességen addig keverjük, míg a színe ki nem halványul.
Szitáljuk bele a lisztet a keverékbe, és egy spatulával keverjük össze a tésztát.
Kapcsoljuk be a Air fryer-t, állítsuk be az ajánlott hőfokot, hogy felmelegedjen, mire megvagyunk az előkészületekkel. (Amikor a légsütő eléri az előre beállított hőmérsékletet, hangjelzést ad, és az előmelegítés befejeződik.) Miután a légsütő előmelegedett, húzzuk ki a kosarat és fektessünk bele sütőpapírt. Töltsük kinyomózsákba a tésztát, nyomjuk kis formákat a sütőpapírra, majd helyezzük a készülékbe a kosarat.
Miután megsültek a kekszek, vegyük ki őket a légsütőből és hagyjuk kb. 30 percet hűlni. Fogyasszuk egészséggel.
Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?
Kattintson egy csillagra az értékeléshez!
Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:
Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.
Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...
Kövess minket a közösségi médiában!
Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!