Ismét folytatódik a Xiaomi Mi Smart Air Fryer receptek sorozat, mindenki nagy örömére. Folytassuk hát a finomabbnál finomabb ételek készítését a Xiaomi kiváló sütőjével!
Ha még nincs ilyen sütőd, akkor itt az ideje beszerezni, hisz gyorsabb és takarékosabb, mint egy sima sütő, ráadásul még egészségesebb is! Bővebb leírást itt olvashatsz a sütőről.
- További Air Fryer receptek:
RECEPTEK
Olasz húsgolyók
Hozzáválók:
- Darált marhahús: 500 g
- Tojás: 2 g
- Koriander: 20 g
- Szárított oregánó: 2 g
- Zsemlemorzsa: 50 g
- Reszelt parmezán: 90 g
- Kockára vágott fokhagyma: 15 g
- Só: 4 g
- Feketebors: 10 g
- Olivaolaj: 20 g
- Ketchup: 15 g
Sütési idő: 19 perc
Sütési hőfok: 180 Celsius
Tippek a sütéshez:
- Sütés közben a légsütő hangjelzést ad, hogy megfordítsa az ételt. Ilyenkor húzzuk ki a kosarat, forgassuk meg benne a húsgolyókat, majd helyezzük vissza a kosarat.
- Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
- Tegyük egy nagy tálba a darálthúst és a ketchupon és az olajon kívül minden további hozzávalót, majd keverjük alaposan össze őket.
- Vegyünk kis marékokat a masszából, és formázzunk tenyerünkkel körülbelül 2 centiméteres golyókat.
- Kapcsoljuk be a Air fryer-t, állítsuk be az ajánlott hőfokot, hogy felmelegedjen, mire megvagyunk az előkészületekkel. (Amikor a légsütő eléri az előre beállított hőmérsékletet, hangjelzést ad, és az előmelegítés befejeződik.) Miután a légsütő előmelegedett, húzzuk ki a kosarat, béleljük ki egy réteg sütőpapírral, tegyük a kosárba a húsgolyókat, locsoljuk meg az olajjal, és helyezzünk vissza a légsütőbe.
- Főzés közben a légsütő jelzi, hogy mikor kell megforgatnunk az ételt, ekkor húzzuk ki a sütőből a kosarat, forgassuk át a golyókat, kenjünk meg ketchuppal, majd tegyük vissza a sütési idő végéig.
- Miután elkészült az étel, tálaljuk és fogyasszuk egészséggel ezeket a zamatos, fűszeres húsgolyókat.
Pizza
Hozzáválók:
- Pizzaalap: 1 db
- Marinara szósz: 20 g
- Mozzarella sajt (felapírtva): 60 g
- Zöldségek (felaprítva): 20 g
- Kolbász: ízlés szerint
Sütési idő: 12 perc
Sütési hőfok: 180 Celsius
Tippek a sütéshez:
- Ügyeljünk arra, hogy a szósz egyenletesen legyen elosztva a pizzalapunkon.
- Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
- Kapcsoljuk be a Air fryer-t, állítsuk be az ajánlott hőfokot, hogy felmelegedjen, mire megvagyunk az előkészületekkel. (Amikor a légsütő eléri az előre beállított hőmérsékletet, hangjelzést ad, és az előmelegítés befejeződik.) Miután a légsütő előmelegedett, húzzuk ki a kosarat. Közben egy kanállal oszlassuk el a pizzaalapon a marinara szószt, majd szórjuk rá a mozzarella sajtot, a zöldségeket és a szeletelt kolbászt. Tegyük a pizzát a kosárba, majd helyezzük vissza a légsütőbe.
- Az elkészült ételt tálaljuk és fogyasszuk egészséggel.
Ropogós burgonyaszeletek
Hozzáválók:
- Burgonya: 400 g
- Őrölt kömény: 10 g
- Só: 10 g
- Feketebors 10 g
- Étolaj: 25 g
Sütési idő: 17 perc
Sütési hőfok: 200 Celsius
Tippek a sütéshez:
Sütés közben a légsütő hangjelzést ad, hogy megfordítsa az ételt. Ilyenkor húzzuk ki a kosarat, forgassuk meg benne a burgonyát, majd helyezzük vissza a kosarat. Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
- Kapcsoljuk be a Air fryer-t, állítsuk be az ajánlott hőfokot, hogy felmelegedjen, mire megvagyunk az előkészületekkel. (Amikor a légsütő eléri az előre beállított hőmérsékletet, hangjelzést ad, és az előmelegítés befejeződik.) Mossuk és hámozzuk meg a burgonyát, szeleteljük fel, szórjuk meg őrölt köménnyel, sóval, fekete borssal, majd öntsük le étolajjal és keverjük össze.
- Miután a légsütő előmelegedett, húzzuk ki a kosarat, béleljük ki egy réteg alufóliával, tegyük a kosárba a burgonyaszeleteket, és helyezzünk vissza a légsütőbe.
- Miután megsült az étel, tálaljuk és fogyasszuk egészséggel!
Ropogós baconbe göngyölt sajt
Hozzáválók:
- Szeletelt bacon: 5 db
- Kockára vágott keménysajt: 5 db
Sütési idő: 16 perc
Sütési hőfok: 170 Celsius
Tippek a sütéshez:
- A sajtkockákat szorosan be kell csomagolni, különben kifolyik.
- Sütés közben a légsütő hangjelzést ad, hogy megfordítsa az ételt. Ilyenkor húzzuk ki a kosarat, forgassuk meg benne a húsgolyókat, majd helyezzük vissza a kosarat.
- Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
- Kapcsoljuk be a Air fryer-t, állítsuk be az ajánlott hőfokot, hogy felmelegedjen, mire megvagyunk az előkészületekkel. (Amikor a légsütő eléri az előre beállított hőmérsékletet, hangjelzést ad, és az előmelegítés befejeződik.) Közben göngyöljük fel a sajtot a baconnel.
- Miután a légsütő előmelegedett, húzzuk ki a kosarat, béleljük ki egy réteg alufóliával, tegyük a kosárba a falatkákat, és helyezzünk vissza a légsütőbe.
- Ha elkészült az étel, tálaljuk és fogyasszuk egészséggel!
Sóban sült hal
Hozzáválók:
- Sügér: 280 g
- Durva só: 150 g
- Feketebors: 5 g
- Citrom: 1 db
- Petrezselyem: 30 g
- Tojás fehérje: 5 db
Sütési idő: 34 perc
Sütési hőfok: 200 Celsius
Tippek a sütéshez:
- A sütési idő felénél a légsütő hangjelzést ad, hogy fordítsuk meg az ételt. Ilyenkor húzzuk ki a kosarat, forgassuk meg benne a halat, majd helyezzük vissza a kosarat és süssük tovább.
- Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
- Elektromos habverővel verjük fel a tojásfehérjét, amíg kemény hab nem lesz belőle.
- Finoman forgassuk bele a durva sót a felvert tojásfehérjébe.
- Vágjuk el hosszában a halat, fűszerezzük meg sóval és fekete borssal, majd helyezzünk bele néhány szelet citromot és egy kis petrezselymet.
- Kapcsoljuk be a Air fryer-t, állítsuk be az ajánlott hőfokot, hogy felmelegedjen, mire megvagyunk az előkészületekkel. (Amikor a légsütő eléri az előre beállított hőmérsékletet, hangjelzést ad, és az előmelegítés befejeződik.) Miután a légsütő előmelegedett, húzzuk ki a kosarat, helyezzünk a kosárra alufóliát, tegyünk rá egy réteg sós habot, majd helyezzünk rá néhány szelet citromot.
- Helyezzük rá a sügért a habos, citromos rétegre és az egészet borítsuk be a maradék habbal. Toljuk vissza a kosarat a légsütőbe és 200 Celsius fokon süssük 30 percig.
- Vegyük ki a halat a légsütőből, és hagyjuk hűlni néhány percig. Kis késsel óvatosan távolítsuk el a sót a halról. Tegyük tányérra és petrezselyemmel díszítsük a tálaláshoz.