Hát akkor folytassuk az ínycsiklandozó Air Fryer receptek sorozatot! Ma is elhoztam nektek 5 receptet a Xiaomi Mi Smart Air Fryer sütőhöz, hogy könnyen és gyorsan megsütsd a kedvencedet!
Ha még nincs ilyen sütőd, akkor itt az ideje beszerezni, hisz gyorsabb és takarékosabb, mint egy sima sütő, ráadásul még egészségesebb is! Bővebb leírást itt olvashatsz a sütőről.
- További Air Fryer receptek:
Receptek
Ropogós, köményes bárányszelet
Hozzáválók:
- Bárányszelet: 4 db
- Kóser só: 12 g
- Fekete bors: 15 g
- Őrölt kömény: 15 g
- Görög joghurt: 60 g
- Citrom: 1 db
- Menta: 3 g
- Kapor: 1 g
- Só: 1 g
Sütési idő: 19 perc
Sütési hőfok: 190 Celsius
Tippek a sütéshez:
- Sütés közben a légsütő hangjelzést ad, hogy megfordítsa az ételt. Ilyenkor húzzuk ki a kosarat, forgassuk meg benne a bárányszeleteket, majd helyezzük vissza a kosarat.
- Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
- Ha fagyasztott bárányszeletből készítjük az ételt, olvasszuk ki vízben, vagy használjuk a légsütőt a kiolvasztáshoz.
Elkészítés:
- A bárányszelet mindkét oldalát fűszerezzük meg kóser sóval és fekete borssal, majd hagyjuk pácolódni nagyjából 10 percig.
- Ha letelt az idő, kenjük be őrölt köménnyel a bárányszelet mindkét oldalát.
- Kapcsoljuk be a Air fryer-t, állítsuk be az ajánlott hőfokot, hogy felmelegedjen, mire megvagyunk az előkészületekkel. (Amikor a légsütő eléri az előre beállított hőmérsékletet, hangjelzést ad, és az előmelegítés befejeződik.) Miután a légsütő előmelegedett, húzzuk ki a kosarat, béleljük ki egy réteg alufóliával, majd helyezzük rá a bárányszeletek és helyezzük vissza a légsütőbe.
- A megsült szeleteket vegyük ki a légsütőből, majd készítsük el a mentás joghurt szószt. Ehhez nem kell mást tennünk, csak össze kell turmixolnunk a joghurtot, a kicsavart citrom levét, a mentát és a kaprot. Sóval ízesítjük, és a bárányszeletekkel tálaljuk.
Sajttorta
Hozzáválók:
- Graham (zab) keksz: 100 g
- Olvasztott vaj: 60 g
- Cukor (az alaphoz): 20 g
- Krémsajt: 400 g
- Rikotta: 200 g
- Tojás: 2 db
- Kristálycukor: 120 g
- Kukoricakeményítő: 30 g
Sütési idő: 34 perc
Sütési hőfok: 160 Celsius
Tippek a sütéshez:
- Tálalás előtt tegyük a hűtőbe a hamisítatlan amerikai íz érdekében.
- Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
- Keverjük össze egy kis tálban a morzsolt kekszet, a vajat és a cukrot, majd nyomkodjuk bele egy sütőpapírral bélelt kis tortaforma aljába.
- Keverjük össze a sajtokat a cukorral és a keményítővel, adjuk hozzá a tojásokat, majd ezt a masszát finoman töltsük rá a tortaalapra.
- Húzzuk ki a kosarat a légsütőből, majd tegyük rá a kis tortaformába öntött tésztát és helyezzük vissza a légsütőbe és kezdjük meg a sütést.
- Ha megsült a torta, vegyük ki a légsütőből, hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt tegyük hűtőbe kb. öt órára.
Sós és borsos garnélák
Hozzáválók:
- Garnéla: 500 g
- (Főző) bor: 35 g
- Borsos só fűszerkeverék: 5 g
- Só: 10 g
- Olaj: 20 g
Sütési idő: 19 perc
Sütési hőfok: 180 Celsius
Tippek a sütéshez:
- Sütés közben a légsütő hangjelzést ad, hogy fordítsuk meg az ételt. Ilyenkor húzzuk ki a kosarat, forgassuk meg benne a garnélákat, majd helyezzük vissza a kosarat.
- Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
- Öblítsük le és hámozzuk meg a garnélákat, majd tegyük egy nagy tálba őket. Adjuk hozzá a bort, a sót és a fűszerkeveréket, forgassuk össze a garnélákat a fűszerekkel, majd hagyjuk állni 30 percet.
- Húzzuk ki kosarat a légsütőből, béleljük ki egy réteg alufóliával, majd helyezzük rá a rákokat. Locsoljuk meg egy kis olajjal, tegyük vissza a kosarat a sütőbe, és kapcsoljuk be a programot.
- Az elkészült garnélákat tálaljuk, és fogyasszuk egészséggel.
Sült zöldségek
Hozzáválók:
- Süthető tök (felvágva): 100 g
- Főtt kukorica (felszeletelve): 200 g
- Spárga: 50 g
- Csiperke gomba: 60 g
- Okra: 80 g
- Brokkoli: 50 g
- Lila dzsem: 70 g
- Szójaszósz: 35 g
- Só: 5 g
- Oliva olaj: 25 g
- Feketebors: 5 g
- Méz: 30 g
Sütési idő: 19 perc
Sütési hőfok: 160 Celsius
Tippek a sütéshez:
- Sütés közben a légsütő hangjelzést ad, hogy megfordítsa az ételt. Ilyenkor húzzuk ki a kosarat, forgassuk meg benne a zöldséget, majd helyezzük vissza a kosarat.
- Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
- Pácoljuk be a zöldségeket 5 percre a szója szószból, sóból, oliva olajból, feketeborsból és a mézből készült keverékkel.
- Húzzuk ki kosarat a légsütőből, béleljük ki egy réteg alufóliával, majd helyezzük rá a zöldségeket, tegyük vissza a kosarat a sütőbe, és kapcsoljuk be a programot.
- Az elkészült zöldségeket tálaljuk, és fogyasszuk egészséggel. Az egyik legjobb fogás egy délutáni összejövetelre!
Sertésszelet teriyaki mártással
Hozzáválók:
- Sertésszelet: 2 db (120 g-os szeletek)
- Barnacukor: 15 g
- Szójaszósz: 12 g
- Barbecue szósz: 20 g
- Citrom: 1 db
- Só: 5 g
- Fekete bors: 5 g
Sütési idő: 24 perc
Sütési hőfok: 190 Celsius
Tippek a sütéshez:
- Sütés közben a légsütő hangjelzést ad, hogy megfordítsa az ételt. Ilyenkor húzzuk ki a kosarat, forgassuk meg benne a sertésszeleteket, majd helyezzük vissza a kosarat.
- Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
- Ha fagyasztott sertésszeletekből készítjük az ételt, olvasszuk ki vízben, vagy használjuk a légsütőt a kiolvasztáshoz.
Elkészítés:
- Keverjük össze egy nagy tálban a barnacukrot, a szója szószt, a barbecue szószt, a kifacsart citrom levét, a sót és a fekete borsot.
- Forgassuk meg a szószban a sertésszeleteket, majd hagyjuk nagyjából 5 percig pácolódni.
- Kapcsoljuk be a Air fryer-t, állítsuk be az ajánlott hőfokot, hogy felmelegedjen, mire megvagyunk az előkészületekkel. (Amikor a légsütő eléri az előre beállított hőmérsékletet, hangjelzést ad, és az előmelegítés befejeződik.) Miután a légsütő előmelegedett, húzzuk ki a kosarat, béleljük ki egy réteg alufóliával, majd helyezzük rá a sertésszeletek és helyezzük vissza a légsütőbe.
- A megsült szeleteket vegyük ki a légsütőből, tálaljuk és fogyasszuk egészséggel!