Hát akkor folytassuk az ínycsiklandozó Air Fryer receptek sorozatot! Ma is elhoztam nektek 5 receptet a Xiaomi Mi Smart Air Fryer sütőhöz, hogy könnyen és gyorsan megsütsd a kedvencedet!
Ha még nincs ilyen sütőd, akkor itt az ideje beszerezni, hisz gyorsabb és takarékosabb, mint egy sima sütő, ráadásul még egészségesebb is! Bővebb leírást itt olvashatsz a sütőről.
Sütés közben a légsütő hangjelzést ad, hogy megfordítsa az ételt. Ilyenkor húzzuk ki a kosarat, forgassuk meg benne a bárányszeleteket, majd helyezzük vissza a kosarat.
Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Ha fagyasztott bárányszeletből készítjük az ételt, olvasszuk ki vízben, vagy használjuk a légsütőt a kiolvasztáshoz.
Elkészítés:
A bárányszelet mindkét oldalát fűszerezzük meg kóser sóval és fekete borssal, majd hagyjuk pácolódni nagyjából 10 percig.
Ha letelt az idő, kenjük be őrölt köménnyel a bárányszelet mindkét oldalát.
Kapcsoljuk be a Air fryer-t, állítsuk be az ajánlott hőfokot, hogy felmelegedjen, mire megvagyunk az előkészületekkel. (Amikor a légsütő eléri az előre beállított hőmérsékletet, hangjelzést ad, és az előmelegítés befejeződik.) Miután a légsütő előmelegedett, húzzuk ki a kosarat, béleljük ki egy réteg alufóliával, majd helyezzük rá a bárányszeletek és helyezzük vissza a légsütőbe.
A megsült szeleteket vegyük ki a légsütőből, majd készítsük el a mentás joghurt szószt. Ehhez nem kell mást tennünk, csak össze kell turmixolnunk a joghurtot, a kicsavart citrom levét, a mentát és a kaprot. Sóval ízesítjük, és a bárányszeletekkel tálaljuk.
Sajttorta
Hozzáválók:
Graham (zab) keksz: 100 g
Olvasztott vaj: 60 g
Cukor (az alaphoz): 20 g
Krémsajt: 400 g
Rikotta: 200 g
Tojás: 2 db
Kristálycukor: 120 g
Kukoricakeményítő: 30 g
Sütési idő: 34 perc
Sütési hőfok: 160 Celsius
Tippek a sütéshez:
Tálalás előtt tegyük a hűtőbe a hamisítatlan amerikai íz érdekében.
Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
Keverjük össze egy kis tálban a morzsolt kekszet, a vajat és a cukrot, majd nyomkodjuk bele egy sütőpapírral bélelt kis tortaforma aljába.
Keverjük össze a sajtokat a cukorral és a keményítővel, adjuk hozzá a tojásokat, majd ezt a masszát finoman töltsük rá a tortaalapra.
Húzzuk ki a kosarat a légsütőből, majd tegyük rá a kis tortaformába öntött tésztát és helyezzük vissza a légsütőbe és kezdjük meg a sütést.
Ha megsült a torta, vegyük ki a légsütőből, hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt tegyük hűtőbe kb. öt órára.
Sós és borsos garnélák
Hozzáválók:
Garnéla: 500 g
(Főző) bor: 35 g
Borsos só fűszerkeverék: 5 g
Só: 10 g
Olaj: 20 g
Sütési idő: 19 perc
Sütési hőfok: 180 Celsius
Tippek a sütéshez:
Sütés közben a légsütő hangjelzést ad, hogy fordítsuk meg az ételt. Ilyenkor húzzuk ki a kosarat, forgassuk meg benne a garnélákat, majd helyezzük vissza a kosarat.
Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
Öblítsük le és hámozzuk meg a garnélákat, majd tegyük egy nagy tálba őket. Adjuk hozzá a bort, a sót és a fűszerkeveréket, forgassuk össze a garnélákat a fűszerekkel, majd hagyjuk állni 30 percet.
Húzzuk ki kosarat a légsütőből, béleljük ki egy réteg alufóliával, majd helyezzük rá a rákokat. Locsoljuk meg egy kis olajjal, tegyük vissza a kosarat a sütőbe, és kapcsoljuk be a programot.
Az elkészült garnélákat tálaljuk, és fogyasszuk egészséggel.
Sült zöldségek
Hozzáválók:
Süthető tök (felvágva): 100 g
Főtt kukorica (felszeletelve): 200 g
Spárga: 50 g
Csiperke gomba: 60 g
Okra: 80 g
Brokkoli: 50 g
Lila dzsem: 70 g
Szójaszósz: 35 g
Só: 5 g
Oliva olaj: 25 g
Feketebors: 5 g
Méz: 30 g
Sütési idő: 19 perc
Sütési hőfok: 160 Celsius
Tippek a sütéshez:
Sütés közben a légsütő hangjelzést ad, hogy megfordítsa az ételt. Ilyenkor húzzuk ki a kosarat, forgassuk meg benne a zöldséget, majd helyezzük vissza a kosarat.
Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
Pácoljuk be a zöldségeket 5 percre a szója szószból, sóból, oliva olajból, feketeborsból és a mézből készült keverékkel.
Húzzuk ki kosarat a légsütőből, béleljük ki egy réteg alufóliával, majd helyezzük rá a zöldségeket, tegyük vissza a kosarat a sütőbe, és kapcsoljuk be a programot.
Az elkészült zöldségeket tálaljuk, és fogyasszuk egészséggel. Az egyik legjobb fogás egy délutáni összejövetelre!
Sertésszelet teriyaki mártással
Hozzáválók:
Sertésszelet: 2 db (120 g-os szeletek)
Barnacukor: 15 g
Szójaszósz: 12 g
Barbecue szósz: 20 g
Citrom: 1 db
Só: 5 g
Fekete bors: 5 g
Sütési idő: 24 perc
Sütési hőfok: 190 Celsius
Tippek a sütéshez:
Sütés közben a légsütő hangjelzést ad, hogy megfordítsa az ételt. Ilyenkor húzzuk ki a kosarat, forgassuk meg benne a sertésszeleteket, majd helyezzük vissza a kosarat.
Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Ha fagyasztott sertésszeletekből készítjük az ételt, olvasszuk ki vízben, vagy használjuk a légsütőt a kiolvasztáshoz.
Elkészítés:
Keverjük össze egy nagy tálban a barnacukrot, a szója szószt, a barbecue szószt, a kifacsart citrom levét, a sót és a fekete borsot.
Forgassuk meg a szószban a sertésszeleteket, majd hagyjuk nagyjából 5 percig pácolódni.
Kapcsoljuk be a Air fryer-t, állítsuk be az ajánlott hőfokot, hogy felmelegedjen, mire megvagyunk az előkészületekkel. (Amikor a légsütő eléri az előre beállított hőmérsékletet, hangjelzést ad, és az előmelegítés befejeződik.) Miután a légsütő előmelegedett, húzzuk ki a kosarat, béleljük ki egy réteg alufóliával, majd helyezzük rá a sertésszeletek és helyezzük vissza a légsütőbe.
A megsült szeleteket vegyük ki a légsütőből, tálaljuk és fogyasszuk egészséggel!
Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?
Kattintson egy csillagra az értékeléshez!
Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:
Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.
Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...
Kövess minket a közösségi médiában!
Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!