Ismét hoztam nektek 5 ínycsiklandozó receptet a Xiaomi Mi Smart Air Fryer sütőhöz, hogy a legfinomabb ételeket készíthesd el otthon. Itt az Xiaomi Mi Smart Air Fryer Receptek vol. 2
Ha még nincs ilyen sütőd, akkor itt az ideje beszerezni, hisz gyorsabb és takarékosabb, mint egy sima sütő, ráadásul még egészségesebb is! Bővebb leírást itt olvashatsz a sütőről.
További Air Fryer receptek:
- Xiaomi Mi Smart Air Fryer Receptek vol. 1
- Xiaomi Mi Smart Air Fryer Receptek vol. 3
- Xiaomi Mi Smart Air Fryer Receptek vol. 4
- Xiaomi Mi Smart Air Fryer Receptek vol. 5
- Xiaomi Mi Smart Air Fryer Receptek vol. 6
RECEPTEK
Marha taco
Hozzáválók:
- Tortilla: 4 db
- Darált marhahús: 250 g
- Kockára vágott kaliforniai paprika: 60 g
- Kockára vágott hagyma: 20 g
- Oliva olaj: 35 g
- Fekete bors: 5 g
- Só: 5 g
- Avokádó: 1 db
- Tészta szósz: 40 g
- Oregánó: 2 g
- Zsülienre vágott sárgarépa: 20 g
- Zsülienre vágott saláta: 20 g
- Kockára vágott mangó: 60 g
- Tejföl: 100 g
- Saláta dressing: 100 g
- Joghurt: 50 g
- Cheddar sajt: 20 g
Sütési idő: 9 perc
Sütési hőfok: 170 Celsius
Tippek a sütéshez:
- Ügyeljünk arra, hogy a mártást besűrítsük a darált marhahúskeverék elkészítésekor, hogy a tacók ne ázzanak el.
- Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
- Vágjuk kockára az avokádót, adjuk hozzá a répát, a salátát, a mangót, a tejfölt és a dressinget. Keverjük össze őket és tegyük picit félre.
- Vegyük elő a tacókat és fogpiszkáló segítségével készítsünk belőlük „U” alakú formákat.
- Tegyük az olívaolajat egy serpenyőbe, és ha az olaj felforrósodott, adjuk hozzá a darált marhahúst, a hagymát, a fekete borsot, a sót és az oregánót és kevergetés közben pirítsuk meg.
- Kapcsoljuk be a Air fryer-t, állítsuk be az ajánlott hőfokot, hogy felmelegedjen, mire megvagyunk az előkészületekkel. (Amikor a légsütő eléri az előre beállított hőmérsékletet, hangjelzést ad, és az előmelegítés befejeződik.) Miután a légsütő előmelegedett, húzzuk ki a kosarat, tegyük bele a tortillákat. Toljuk vissza a kosarat és 170 Celsius fokon süssük őket 5 percig.
- Miután megsültek, vegyük ki őket a légsütőből, kenjük rá először egy zöldséges réteget, majd egy húsos réteget. Fogyasszuk egészséggel.
Olajmentes sültkrumpli (fagyasztott burgonyából)
Hozzáválók:
- Fagyasztott krumpli: 500 g
- Só: 10 g
Sütési idő: 19 perc
Sütési hőfok: 200 Celsius
Tippek a sütéshez:
- Sütés közben a légsütő hangjelzést ad, hogy fordítsuk meg az ételt. Ilyenkor húzzuk ki a kosarat, rázzuk meg benne a krumplikat, majd helyezzük vissza a kosarat.
- Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
- Tegyük a fagyasztott sültkrumplit a légsütő kosarába, helyezzük vissza a sütőbe, majd indítsuk el a programot.
- Az elkészült sültkrumplit vegyük ki a sütőből, sózzuk és tálaljuk. Fogyasszuk egészséggel.
Pereczsemle
Hozzáválók:
- Magas glutén tartalmú liszt: 150 g
- Alacsony glutén tartalmú liszt: 15 g
- Hideg (jeges) víz: 100 g
- Élesztő: 2 g
- Só: 3 g
- Vaj: 10 g
- Tejpor: 7 g
- Víz: 330 g
- Szódabikarbóna: 12 g
- Sajt: 50 g
- Feketebors: 3 g
Sütési idő: 19 perc
Sütési hőfok: 165 Celsius
Tippek a sütéshez:
- A tészta gyúrásához viseljünk kesztyűt.
- A tészta dagasztása közben ügyeljünk arra, hogy a tészta ne csak vékony legyen, hanem nyújtáskor rugalmas is. Ha túl vékonyra nyújtjuk a tésztát, nem lesz megfelelő az állaga a kelesztéshez. Viszont, ha a tésztát nem gyúrjuk össze eléggé, akkor nehezen fog megkelni.
- A tészta kelesztése 27 Celsius körül működik a legjobban. Ügyeljünk arra, hogy a környezeti hőmérséklet egyenletes legyen.
- Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
- Öntsük össze egy tálba a liszteket, a hideg vizet, az élesztőt, a sót, a vajat, a tejport és az összetevőket keverjük össze alaposan.
- A keveréket gyúrjuk homogén tésztává.
- Hagyjuk a tésztát szobahőmérsékleten pihenni körülbelül öt percig, majd osszuk szét egyenként 20 grammos egyenlő részre. A darabokból formázzunk kis golyókat, ezt követően pedig pihentessük a tésztagolyókat a hűtőben további 10 percig.
- Vágjuk kockára a sajtot, tegyük hozzá a borsot, majd tegyük félre
- Lazítsuk fel a tésztagolyókat, a borsos sajtot gyúrjuk bele, készítsünk belőle ismét gombócokat. Ha készen vannak fedjük le fóliával és fél órára tegyük őket hűtőbe.
- Keverjük össze a szódabikarbónát a megadott vízmennyiséggel és tegyük félre.
- Vegyük ki a hűtőből a golyókat és helyezzük őket a szódabikarbónás vízbe kb. 40 másodpercre.
- A beáztatott golyókat tegyük papírtörlőre, és itassuk le róla a felesleges vizet, majd ollóval vágjunk egy 1/2 cm mély keresztet minden darab tetejére.
- Kapcsoljuk be a Air fryer-t, állítsuk be az ajánlott hőfokot, hogy felmelegedjen, mire megvagyunk az előkészületekkel. (Amikor a légsütő eléri az előre beállított hőmérsékletet, hangjelzést ad, és az előmelegítés befejeződik.) Miután a légsütő előmelegedett, húzzuk ki a kosarat, helyezzünk a kosárba egy réteg sütőpapírt, majd helyezzük rá a golyókat. Toljuk vissza a kosarat és 165 Celsius fokon süssük őket 15 percig.
- Ha zsemlék megsültek, vegyük ki őket a légsütőből és fogyasszuk egészséggel.
Rántott hagymakarikák
Hozzáválók:
- Édes vöröshagyma: 1 db
- Finomliszt: 80 g
- Sütőpor: 3 g
- Só: 10 g
- Zsemlemorzsa: 60 g
- Tojás: 2 db
Sütési idő: 11 perc
Sütési hőfok: 180 Celsius
Tippek a sütéshez:
Ha a grillezőn egyszerre két réteg hagymakarikát készítünk, és a felső réteg már jól megsült, vegyük ki az Air Fryerből, majd süssük tovább a többit az alsó rétegen még két percig.
Elkészítés:
- Kapcsoljuk be a légsütőt, állítsuk be az ajánlott hőfokot, hogy felmelegedjen, mire megvagyunk az előkészületekkel. (Amikor a légsütő eléri az előre beállított hőmérsékletet, hangjelzést ad, és az előmelegítés befejeződik.) Karikázzuk fel 1,5 cm-es szeletekre az édes hagymát, majd tegyük félre.
- Öntsük bele egy visszazárható műanyag zacskóba a lisztet, a sütőport és a sót. Zárjuk le, és jól rázzuk fel. Ezután tegyük bele a hagymakarikákat, zárjuk le újra a zacskót, és addig rázzuk, amíg az összes hagymakarikát be nem vonja a lisztes keverék.
- Vegyünk ki egy-egy hagymakarikát a zacskóból, távolítsuk el róla a felesleges lisztkeveréket, és mártsuk bele a felvert tojásba.
- A fölösleges tojást csepegtessük le róla, majd hempergessük meg a hagymakarikákat a zsemlemorzsába.
- A légsütő előmelegítése után húzzuk ki a kosarat és béleljük ki egy réteg alufóliával. Ezt követően helyezzük a hagymakarikákat a kosárba, és tegyük vissza a légsütőbe a főzés folytatásához.
- Az idő jártával vegyük ki az elkészült ételt a légsütőből és fogyasszuk egészséggel.
Ropogós tofu
Hozzáválók:
- Kemény tofu: 600 g
- Só: 10 g
- Feketebors 10 g
- Olivaolaj: 50 g
Sütési idő: 24 perc
Sütési hőfok: 200 Celsius
Tippek a sütéshez:
Sütés közben a légsütő hangjelzést ad, hogy megfordítsa az ételt. Ilyenkor húzzuk ki a kosarat, forgassuk meg benne a tofut, majd helyezzük vissza a kosarat. Állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet saját ízlésünknek és a felhasznált összetevőknek megfelelően.
Elkészítés:
- Kapcsoljuk be a Air fryer-t, állítsuk be az ajánlott hőfokot, hogy felmelegedjen, mire megvagyunk az előkészületekkel. (Amikor a légsütő eléri az előre beállított hőmérsékletet, hangjelzést ad, és az előmelegítés befejeződik.) Kockázzuk fel 2,5 cm-es darabokra a kemény tofut, sózzuk, borsozzuk és forgassuk meg az olíva olajban.
- Miután a légsütő előmelegedett, húzzuk ki a kosarat, béleljük ki egy réteg alufóliával, tegyük a kosárba a tofudarabokat, és helyezzünk vissza a légsütőbe.
- Miután megsült az étel, tálaljuk és fogyasszuk egészséggel!
Te már készített finom ételeket a Xiaomi Mi Smart Air Fryer sütőben? Ha nektek is vannak fincsi Air Fryer Receptek, osszátok meg velünk!