KezdőlapHírekPletykaA Xiaomi Mi 7 OLED kijelzővel, Always on Display funkcióval jöhet

A Xiaomi Mi 7 OLED kijelzővel, Always on Display funkcióval jöhet

Ahogy azt az elmúlt hetekben olvashattátok, a hétvégén kezdődő MWC-n már biztosan nem kerül bemutatásra a Xiaomi idei zászlóshajója, a Mi 7. Tavaly ősszel még azt híresztelték, hogy ez lesz az első Snapdragon 845-öt használó zászlóshajó a piacon mára azonban biztossá vált, hogy ez nem jött össze. Helyette talán a Mi MIX 2s-t mutatja be a gyártó, bár az eddigi sajtócsendből következtethetünk, hogy ez sem az első SD845-ös telefon lesz a piacon. Ugyanis a nagy rivális, a Samsung az S9 modellel beelőz mindenkit.
Kanyarodjunk vissza a tárgyhoz, a Mi 7-hez. A bemutató nemhogy közelebb kerülne, de a legfrissebb információk szerint április végén, május elején csodálhatjuk csak meg.
A tegnapi “BlackShark” kódnéven, az AnTuTu adatbázisában szereplő adatok talán pont a Mi 7-et takarják. Ebben az esetben egy igazi erőműre számíthatunk, még ha a ROM mérete tévesen is szerepelt. Most egy forrás azt állítja, a tesztfázisban már létező Mi 7 firmware adataiból sikerült kihámoznia pár plusz információt.

Xiaomi Mi 7 – Amit már tudunk

Nézzük az eddig kiszivárgott információkat, mire számíthatunk. Tudjuk, hogy a Qualcomm Snapdragon 845 SoC a lelke, melyet A Xiaomi közösen optimalizál a Qualcomm-al, hogy a saját AI rendszerük tökéleseten működjön. Hogy első, vagy második Xiaomi mobil lesz ezzel a processzorral, az most másodlagos. Pletykák szerint két verzió jöhet, a Mi 7, és a Mi 7 Plus, eltérő kijelzőmérettel. A Plus modell esetén a Samsung 6.01″-es OLED paneljét említik. A Mi 7 lehet az első Xiaomi telefon vezeték nélküli töltéssel. Maradhat a Mi 6-ből ismert kettős kamera egység, csak épp vertikálisan elforgatva. A Mi 7 erősen az AI továbbfejlesztett rendszerre épül, mely akár használható arcfeloldást is adhat, melyet a processzor hardveresen támogat is. Az akku kapacitásról egyelőre csak tippek vannak, 3.200 mAh kerülhet a “sima” Mi 7-be, míg a nagyobbik Mi 7 Plus-ba 3.500 mAh. Egyes infók szerint beleférhet akár egy nagyobb méretű 4.480 mAh kapacitású akkumulátor is.

Xiaomi Mi 7 specifikációk a kiszivárgott firmware fájlok alapján

Az alábbi információk firmware fájlokból kinyert adatok, melyeket @FunkyHuawei osztott meg. A férfi a FunkyHuawei.club szolgáltatást üzemelteti, amely lehetővé teszi a felhasználók számára Huawei telefonok frissítését, és egyéb rommal kapcsolatos problémák megoldását, a telefon feltámasztását, bootloader nyitást… Akár a mi Attilánk a Xiami telefonok esetén. 🙂
Ezeket a firmware-fájlokat csak az XDA-Developers számára biztosítják.

A firmware fájlokon belül meg tudjuk erősíteni a legnyilvánvalóbb szempontokat: a Qualcomm Snapdragon 845 processzort, és az Android 8.0 Oreo alapú MIUI 9-et (és a Project Treble kompatibilitást a bootoláshoz). Van egy bejegyzés arról is, hogy az eszköz OLED kijelzővel rendelkezik, így bizonyítva a korábbi pletykákat. Ami szintén érdekes információ, hogy az első Xiaomi okostelefon lehet, amely  Mindig Aktív Kijelzővel. (Always on Display) Az eszköz tulajdonságaiban egy “AOD” -ra hivatkozás található, ebből következtethető a funkció megléte. (ugyanez az infó – “AOD” – volt korábban a Google Pixel 2 esetén is, mely végül igaznak bizonyult) Ezután “kibontották” a MIUI zárképernyőt is, ahol szintén találtak egy opciót erre a Samsung által alkalmazott funkcióra.

 

A zárképernyő adatok alapján beállítható a folyamatosan aktív óra és dátum mutatása, akku töltöttsége, és legfeljebb 3 értesítés jelzése is.

Ezután bizonyítékot találtak a kettős kamerára is.

Végül a firmware-ből az is kiderült, hogy kettős SIM-kártya támogatással rendelkezik, de nincs microSD kártya támogatás, van viszont infraport, valós idejű Bokeh a kamera alkalmazásban (köszönhetően a Snapdragon 845-nek), elektronikus képstabilizáció, Dirac hangtechnológia, a Qualcomm aptX és aptX HD Bluetooth audio kodek, valamint NFC támogatás. És a firmware-ben szereplő akkumulátor kapacitása 3,170 mAh, ami kevesebb, mint a Xiaomi Mi 6 (3,350 mAh) akkumulátor kapacitása, de nem biztos, hogy kevesebb ideig bírja. Tudjuk azonban, hogy ez lehet az első vezeték nélküli töltéssel rendelkező Xiaomi mobil, így a gyors töltés minden formátumát kihasználhatjuk. Erről részletek nem derültek ki.

Meg kell említenünk, hogy nem vagyunk 100%-ig biztosak abban, hogy a szivárgott firmware fájlok a Xiaomi Mi 7-ből származnak. Viszont eddig ezek a leghihetőbb információk, ugyanis ez az egyetlen Xiaomi eszköz, amely biztosan várható, és Qualcomm Snapdragon 845 SoC-t használ. A Xiaomi Mi 7 és a Mi Mix 2S. A Mi Mix 2S-hez kapott firmware-fájlok korábban már kiszivárogtak, és eltérő adatokat tartalmaztak. Ezért bízhatunk a fenti adatok hitelességében. A következő hetekben meglátjuk, mi valósul meg az eddigi specifikációkból.

 

- Hirdetés -
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img