- Hirdetés -

Új biztonsági funkciót vezet be a WhatsApp, amely az adatvédelmet és a biztonságos kommunikációt hivatott elősegíteni. 

Az elmúlt években a kommunikáció még inkább áthelyeződött a digitális térbe, ezzel párhuzamosan pedig erőteljesen fellemerült a privát szféra és az adatvédelem, mint problémakör kérdése. A Meta (Facebook) tulajdonában álló WhatsAppnál már egy ideje nagy hangsúlyt helyeznek a biztonsági fejlesztésekre, nem is csoda, hiszen a vállalatnak igencsak meggyűlt a baja az adatvédelemmel.

A WABetaInfo szúrta ki, hogy az üzenetküldő elrejti a Last seen status, azaz az elérhetőség láthatóságát  az idegenek elől, tehát azok az emberek, akiket nem ismerünk, vagy akikkel nem csevegtünk az alkalmazásban, nem láthatják, hogy elérhetőek vagyunk-e, illetve mikor voltunk utoljára azok. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a WhatsApp már rendelkezik egy Nobody, azaz Senki elnevezésű funkcióval is, amely elérhetővé teszi, hogy a felhasználó láthatósága függetlenül attól, hogy ismerős vagy ismeretlen előtt, de rejtve maradjon az oldalon.

Nem ez ugyanakkor az egyetlen funkció, amelyet a WhatsApp nemrégiben bevezetett. Az eltűnő üzeneteket tavaly jelentek meg az oldalon, ezek lényege, hogy egy menüben ki lehet választani, hogy a beszélgetésben az elküldött üzenet örökre megmaradjon vagy pedig eltűnjön 24 óra, 7 nap vagy 90 nap elteltével. Az eltűnő funkciót néhány hónapja a képekre és videókra is kiterjesztették, nemrégiben pedig arról számolt be a vállalat, hogy a felhasználók alapértelmezettként is beállíthatják ezt a funkciót, hogy a jövőben valamennyi üzenet automatikusan törlődjön a szolgáltatásból.

- Hirdetés -