KezdőlapHírekSnapdragon 898-cal jön a Black Shark 5

Snapdragon 898-cal jön a Black Shark 5

Nemrég a Nubia Red Magic 7 új vezeték nélküli hálózati tanúsítványt kapott. Ez a tanúsítvány azt mutatja, hogy a játékra szánt okostelefon Qualcomm Snapdragon 898 SoC-vel érkezik. A népszerű Weibo szivárogtató, Digital Chat Staion friss jelentése szerint a Red Magic 7 mellett egy másik Snapdragon 898-as gamer okostelefon is készül. Ez a készülék a Black Shark 5.

A Black Shark sorozat az iparág egyik legerősebb okostelefonja címmel büszkélkedhet. Az AnTuTu nemrég jelentette be a legújabb Android mobiltelefonok teljesítményének rangsorát. Ebből a rangsorból kiderül, hogy a Black Shark 4S Pro továbbra is az első helyen áll 875 902 ponttal. A részletes futási pontszámadatok szerint a Black Shark 4S Pro fő pontjai a MEM, tehát memória pontszámok, ami majdnem a legmagasabb pontszám az egész listán.

Ennek legnagyobb oka, hogy a Black Shark 4S Pro SSD+UFS 3.1 flashmemória kombinációját használja. Az SSD tárolási megoldás ugyanaz az NVME protokoll, amit mindenki ismer a felhasználói számítógépekből. Korábban a Black Shark azt állította, hogy az SSD memóriás lemeztömb rendszer 55%-kal képes növelni az olvasási- és 69%-kal az írási teljesítményt. Ez az összehasonlítás az iparág többi okostelefonjához viszonyítva történt.

Gamer telefonként az olvasási és írási teljesítmény nagyon nagy javulást hoz a felhasználói élményben. A jelenlegi terméktervezés szerint a Black Shark 5 sorozat valószínűleg folytatja ezt a konfigurációt, és még tovább decentralizálódik a standard termékektől. A Snapdragon 898 csúcsteljesítményű chippel várhatóan ismét a legerősebb okostelefonok listáján dobogós helyen lesz.

Az új gamer zászlóshajó megjelenése előtt Digital Chat Staion korábban közzétett néhány pletykát. A Black Shark 5 a KTUS-A0 modellszámot fogja viselni. A szivárogtató megjegyzi, hogy az új zászlóshajó 100W+ gyorstöltéssel érkezik majd. A Black Shark 4 széria 120W-os gyorstöltés támogatással rendelkezik, valószínűleg az utód is ezt kapja, mivel egyelőre ez a maximális töltés, amit a Xiaomi kínál a kereskedelmi forgalomban kapható okostelefonjaihoz, ez egyébként a mai napig brutális. A vállalat már rendelkezik 200W-os HyperCharge technológiával, de ez még nem debütált kereskedelmi termékben.

Black Shark 4

Sajnos egyéb részleteket, mint például a kijelző mérete, a dizájn és egyéb játékkal kapcsolatos specifikációkat nem hozott nyilvánosságra a vállalat. Mindenesetre arra számíthatunk, hogy az akkumulátor kapacitása megegyezik vagy meghaladja a Black Shark 4 4500 mAh-s kapacitását. A kijelző Full HD+ felbontással és akár 144 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezhet, akárcsak elődje. Bár a QHD+ azt jelentheti, hogy a teljesítmény feláldozásra kerül, mégsem zárható ki a felbontás növekedését. Elvégre a gyorsabb processzor kompenzálhatja a teljesítményt.

Az okostelefon valószínűleg megtartja majd ugyanazt a játékorientált, jellegzetes dizájnt, mint az elődei. Elképzelhető, hogy a Xiaomi egy teljesen új hűtési technológiát vezet be az új gamer telefonnál, de ezek persze mind találgatások.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek