KezdőlapHírekDouble 11: 485 milliárd bevétel egy hét alatt

Double 11: 485 milliárd bevétel egy hét alatt

A Xiaomi saját hazájában teljesen más, mint amit itthon megismerhettetek. Hihetetlen üzlethálózata van off-line és on-line is, szinte minden városban van boltja. Bár ott nincsenek korlátozva a termékválaszték, mindent IS lehet kapni. De a legfontosabb, az az alacsony ár és a rettentően népszerű akciós időszakok.

11.11 singles' day
A Szinglik napja, vagy a Double 11, eredeti nevén a Legények napja, egy kínai nem hivatalos ünnep és vásárlási szezon, amely a párkapcsolatban nem élő embereket ünnepli. A november 11-i dátumot (11/11) azért választották, mert az 1-es szám egy csupasz botra emlékeztet, ami a kínai internetes szleng egy nőtlen férfira, aki nem ad „ágakat” a családfához. A négy „1” absztrakt módon az egyedülálló emberek demográfiai csoportjára is utal. Paradox módon, az ünnep a kapcsolatok ünneplésének népszerű dátumává vált: 2011-ben több mint 4000 pár kötött házasságot Pekingben ezen a napon, ami jóval több, mint a napi 700 házasságkötés.

Az esemény nem hivatalosan elismert munkaszüneti nap Kínában, bár ez lett a világ legnagyobb offline és online vásárlási napja. A Xiaomi is nagy hangsúlyt fektet évről évre erre az alkalomra, de már nem csak egy napra korlátozva. A cég már november 1-től kínál hihetetlen árakon Xiaomi és almárkáinak termékeit. Folyamatosan, nap mint nap olvastuk a Weibo csatornájukon a hihetetlen összegekről a jelentéseket. Most, hogy vége a hétnek, a teljes heti bevételt is közzé tették!

A Double 11 első napjának elején a teljes hálózat bevétele 2.000.000.000 Jüan ~ 97 milliárd Ft volt, ami pár óra alatt jött össze. A nap végére ez meghízott nem egészen 7 milliárd Jüan ~ 339 milliárd Ft-ra! Az első nap szinte a fél ország megrohanta a Xiaomi üzleteit!

Harmadik napon, az az szerdán ez még tovább bővült 2.1 milliárd Jüan-nal. A jelentés szerint a telefonok vitték a prímet, majd a tévék és az egyéb AIoT platform eszközök. De péntekre csúcsosodott ki a teljes bevétel értéke, mely meghaladta a 10 milliárd Jüan ~ 485 milliárd Ft bevételt! Egy hét alatt ez fantasztikus eredmény!

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek