Már csak egyet kell aludni, és lehull a lepel az első független Redmi okostelefonról, a Redmi Note 7-ről.
Nem egészen egy évvel ezelőtt (2018. február elején) mutatták be Indiában a Xiaomi Redmi Note 5 Pro modellt, melyet aztán az elterjedtebb Global variációs kínai variáns, a Redmi Note 5 követett tavaly tavasz elején. A modell nem csak hazánkban volt a  legnépszerűbb Xiaomi okostelefon 2018-ban, de globálisan is igen jól szerepelt az eladása. Nem is csoda, hogy bár korlátozott választékban, de a mai napig beszerezhető.
Aztán 2018 szeptemberében, mindenféle sajtóesemény nélkül bemutatkozott a Redmi Note 6 Pro úgy, hogy a hivatalos oldalon csak másfél hónappal később került fel róla a termékleírás. Ez volt az első notch-os Redmi Note modell, ráadásul az első Xiaomi okostelefon 4 kamerával, melyek mindegyike AI támogatást kapott. Annyira jól sikerült az előlapi kamera egység, hogy ugyanezt kapta meg a későbbi Mi MIX zászlóshajó, a Mi MIX 3 is.
Az elmúlt hetekben aztán jött a hír, a Redmi független márkaként folytatja sikeres pályafutását, hasonlóan az Indiali almárka, a Pocophone stratégiáját követve. Ugyanezt a lépést több ismert gyártó is alkalmazza már évek óta, többek között a ZTE a Nubia márkával, a Huawei a Honor brand-el, vagy épp az Oppo a Realme külön márkájával.

2019. január 10-én tehát bemutatkozik az első független Redmi Note 7, melyről egyre több információt kapunk.
Várhatóan rögtön a felső középkategóriába érkezik Note 7, ráadásul ebben a kategóriában világelső a maga 48 megapixel-es hátsó kamerájával.

Egyelőre az elnevezés is kérdéses, elképzelhető, hogy az eddig használt Redmi Note széria elnevezést meghagyják, és valóban Redmi Note 7-ként mutatkozik be, de ebben is változtathat a gyártó. Erre holnapig várnunk kell.

A Január 10-i bemutatón már biztos, hogy több terméket is bemutatnak. Azt azonban nem tudni, hogy ugyanazon a helyszínen, és időpontban. Az indiai részleg már egy bő hete reklámhadjáratot indított egy új, hatalmas kijelzős Mi TV bemutatásáról, melyet szintén 10-én várhatunk egy új TV soundbar kíséretében.

MInt ahogy azt a videón láthatjuk, a kis “King-Kong” bírja a strapát, akár egy érdekes Corning ™ Gorilla ® Glass promó is lehetne.

Anyaghasználat

Az eddigi Xiaomi Redmi modellek fém és műanyag anyaghasználattal rendelkeztek. A Redmi Note 7 lesz az első Redmi modell, ami (dupla 2.5D-s kialakítással) üveg hátlapot kap, ami elég strapabíró a videó szerint.

A színvilág már ismerős lehet, hiszen a klasszikus fekete mellett két színátmenetes variáció is érkezik. Bízunk benne, hogy mindkettő Global variáció, mert az arany-pink színű sem az Mi 8 Pro, sem pedig az Mi 8 Lite esetén nem kapott Global kiadást.

Fizikai méretei 159,21 x 75,21 x 8,1 mm, a kijelző pedig 6,3 hüvelykes IPS technológiával, FullHD+ felbontással. Tehát a az Mi 8 Lite, és a Redmi Note 6 Pro mérete.

A hátoldal dupla – vertikális elhelyezkedésű – kamera-egységet kapott, melyből állítólag az elsődleges (nagy látószögű) szenzor önmagában 48MP.
Az akku 4000mAh, azaz itt nem faragtak, Az SoC pedig SD660 6GB RAM és kezdetben 64GB háttértár kíséretében. Az Android főverzió várhatóan már rögtön Pite lesz.
És végre megtört a jég, a (felső)középkategóriában is beköszönt végre a Type-C korszak!
Igen, kedves olvasó, végre USB-C szabványt támogató Redmi Note okostelefon. 🙂

Ára Lei Jun szerint kb. 439 dollár, ami adóterhek és szállítási költség nélkül is 123.000 Ft. 😯

Ellentmondásos információk alapján talán a Redmi Pro 2 mutatkozik be, ami az első Snapdragon 675-tel szerelt telefon lehet.  Egy orosz tech-blogger még decemberben írt róla.

Ebből kiindulva azt feltételezik, hogy  Redmi 7 Pro néven érkezik a holnapi új modell.

És van még itt ez a Redmi X is, ami egyelőre nagyon pletyka csupán

Izgalmas csütörtök vár ránk 😉

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ