Redmi 7A a mindennapok ásza! Teljesítmény, GPS, akkumulátor, vízállóság letesztelve.

0
3978

A Redmi 7A nem újdonság az oldalunkon, Laci mindent elmondott róla, amit csak lehetett, én meg jó megnyúztam a kicsikét! Lássuk mire is jó egy ilyen kis telefon!
Első sorban tisztázzuk, hogy ez nem egy erőmű, tehát a teljesítmény tesztet nem Asphalt 9, Fortnite vagy PupG-vel kezdtem, bár kipróbáltam némelyiket, kis túlzással mondhatom, hogy eldöcögnek a masinán. De leginkább hozzá mérten választottam játékokat, mint Clash Royal, Tap Tap Revenge, Real Racing 3, Mighty Battles, Defender III, Forge of Empire, Bricks Breaker, 1942 Arcad Shooter, Empire & Puzzles, stb. Ebből leginkább a Clash Royal fogott meg valamiért és több órát nyomtam bele.

Ezen felül az összes Google Play-ben szereplő játékon végig mentem, amit felajánl az app. Persze játékok közben pár filmet is megnéztem Youtubon ami azért extrém egy átlagos felhasználótól, de meg sem kottyant a telefonnak és persze Face is ment rendesen. 3 nap “szenvedés” után végre sikerült az aksit megfektetni, szép kis SoT időt produkálva.

2 nap 2 óra alatt, folyamatos játék és média fogyasztás mellett 11 és fél óra képernyőidő azért nem semmi. Na de akkor jött a kérdés, hogy mennyit bír mobilnetről, GPS navigációval? Nos, szerencse, hogy épp egy út előtt voltam és csak a Redmi 7A-t használtam, Digi mobillal, Waze GPS appal.

Több mint 4 órás útból, 3 órát ment folyamatosan, közben pihenők, vásárlás, stb. és így is csak 30%-ot merült az aksi, ugyan ez mondjuk Mi 9SE telefonnál a fél aksi bánta volna. Remélem ez megfelel a kérésnek, nekem is meglepő még a mai napig, hogy még mindig mennyit bír, pedig már tele van mindennel. Persze ezek mellett ment a Facebook, Gmail, Google szolgáltatások, Messenger, stb., pont mint egy átlagos okostelefon juzernél.

A vízállósággal sincs semmi baj, azért a videó elején egy kicsit durva demonstráció volt, bár ezt még simán kibírja minden idei telefon, kezdve a Redmi Note 6 Pro-tól, mivel minden ez után kiadott telefon P2i bevonattal rendelkezik.

Redmi K20 (Mi 9T) / Pro – P2i bevonat megvédi a fröccsenő víztől. Ezt a technológiát már a Redmi Note 6 Pro óta alkalmazza a Xiaomi a saját és Redmi telefonjain.

Közzétette: Szabó Kornél – 2019. augusztus 6., kedd

Dr. Richald Rowles ezt be is mutatja egy Redmi K20 telefonon, az angliai P2i laboratóriumban. A P2i nanotechnológia lényege, hogy a felületre egy ultravékony polimer réteget húznak (perfluorozott szénvegyület), ami megnöveli a felület feszültségét, így taszítva a vizet. Erről többet olvashattok a cég honlapján, vagy az erre vonatkozó Wiki oldalon.

Szóval a teljesítménye megfelelő, persze nem mindenkinek, de aki nem egész nap a telefonon lóg és olyan appokat használ, aminek különösen nagy teljesítmény kell, annak tökéletes. A memóriája nem túl sok, a MIUI ezt jól ki is használja, egy időben azért nem tudunk játszani, fészelni és zenét hallgatni anélkül, hogy valamelyik ne akadjon, vagy állandóan újratöltődjön. Akkumulátor kiváló! Ilyen kis teljesítményhez, képernyőhöz több is mint ami kell, de így ki lehet hozni belőle akár 3-4 napos üzemidőt is.

A telefont szinte mindenkinek tudom ajánlani, persze kompromisszumokkal, tisztában kell lenni a vásárlás előtt a tudásával és ha ez pont elég, akkor szerintem marhára megéri az árát. Apropó ár. A teszt készüléket a Xiaomishop.hu szolgáltatta, köszönjük nekik utólag is (csak kicsit lett vizes, nem lett semmi baja! 😀 ), a Redmi 7A csak 2 GB memóriával rendelkezik, de választhatunk 16 vagy 32 GB háttértárból és persze négy féle színből:

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ