A Google néhány napja jelentette be az Android Q 6., egyben utolsó béta változatát, ami megelőzi az első stabil verzió kiadását. Ezzel egy időben megindult a fejlesztői környezetek kiadása és a fejlesztő csapatok nekiállhatnak a saját rendszerük fejlesztéséhez. Bár ez már rég folyamatban van és a belső tesztel már egy ideje futnak a Xiaomi-nál is.
Ma reggel jelentették be, hogy Mi 9 és Redmi K20 Pro telefonra kiadták a kínai zárt béta frissítést a belső tesztelőknek. A publikus kiadásért még párat aludni kell, nem beszélve a stabilig, éééés a Global verzióig. Az eredeti terv szerint is csak 2019 Q4-ben kerül kiadásra, de úgy fest hamarabb megkaphatjuk, októberig túl sok idő telne el.

Az Android Q alap a MIUI-ban túl sok újítást nem fog hozni. A Google előtt a Xiaomi már minden olyan funkciót integrált saját rendszerébe, amit a 10-es droidban kiemelnek, mint a sötét rendszerszintű témát, a gesztus vezérlést, 5G kapcsolatok vezérlése, rendszeralkalmazások külön frissítése, stb. De sok funkció nem kerül bele, ami az alap android rendszerekbe, amit a Pixel telefonok, vagy majd a Xiaomi Mi A sorozat, aktív fókusz mód, “Wind down” mód ami figyelmeztet a telefon lerakására, natív Family Link, értesítések és multitasking buborék, üzenetek és értesítések automatikus válasz funkció, stb.

A MIUI-ban konkrét változások az első zárt bétában:

Képernyőzár, állapotsor, értesítési sáv

  • Új – Az értesítési sáv vizuális stílusának beállítása
  • Optimalizálva – Az oldal a képernyőkép kapcsoló hosszú megnyomása után
  • Javítva – Az egyirányú folyamatkártya már nem mutat hibás nevet a parancsikonban
  • Javítva – Az időzítő már nem tűnik el az állapotsor bal felső sarkából
  • Ezenkívül javítja a kamera ikonra és a zár képernyőre vonatkozó néhány problémát

Kezdőképernyő

  • Hozzáadott frissítések a Xiaomi-hoz

Ha befejeződik a zárt teszt és publikus lesz az Android Q frissítés, az újítások sora ennél sokkal hosszabb lesz, de megeshet az is, hogy már MIUI 11 verzió alatt fog kijönni, mivel a belső tesztek már indulnak ezekre a telefonokra. Amint többet tudunk, jelentkezünk a részletekkel!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ