A Netflix streamingszolgáltató különleges ajánlattal készül azoknak a kenyai felhasználóknak, akik Androidon keresztül látogatnak el az oldalra. 

Bár az 1997-ben alapított Netflix a világ legnépszerűbb streamingszolgáltatása, több mint 190 országban érhető el, a streamingóriás igyekszik minél nagyobb globális előfizetői bázist létrehozni, és minél több emberhez eljutni. Ugyan a Netflix nem egy drága szolgáltatás, a fejlődő országokban ennél olcsóbban is találni hasonló felületeket, így a vállalat bizonyos régiókban árcsökkentéssel igyekszik még több előfizetőt behúzni. 2019-ben Malajziában, tavaly pedig Indiában rukkoltak elő olcsóbb konstrukciókkal, most pedig a kenyai közönséget próbálják megfogni egy különleges ajánlattal.

A Netflix hétfőn jelentette be, hogy a kenyai felhasználók a bankkártya adatok megadása és fizetés nélkül is igénybe vehetik a szolgáltatást, ha Androidon keresztül nézik. A nagylelkű ajánlathoz azonban egy komoly megkötés is tartozik, ugyanis csak a teljes tartalom mindössze 25 százaléka érhető el ilyen formában, illetve a műsorokat sem lehet televízióra továbbítani. A kedvezményes ajánlatot csak a 18 éven felüli felhasználók vehetik igénybe, akiknek a regisztráció során igazolni is kell a korukat.

netflix kenyai
Különleges konstrukcióval igyekszik megfogni a kenyai felhasználókat a Netflix (Fotó: Engadget)

Hogy ez a stratégia mennyire fog beválni a Netflixnek, az kérdéses, hiszen Kenya a világ egyik legszegényebb országa, ugyanakkor nem kizárt, hogy az ingyenes konstrukció után többen is áttérnek majd az előfizetéses változatra.