KezdőlapHírekAz Apple iPhone 13 Mini a Xiaomi Mi 9 SE sorsára juthat

Az Apple iPhone 13 Mini a Xiaomi Mi 9 SE sorsára juthat

Több mint két évvel ezelőtt, 2019 februárjában nagy örömünkre a Xiaomi kiadta a Mi 9SE telefont. De miért is volt az akkora durranás? Erre már sokan tudják a választ és azóta is az utódját várjuk. Alternatíva lehet az Apple iPhone 13 Mini?

Xiaomi Mi 9 SE

Xiaomi Mi 9 SE
A Xiaomi Mi 9 SE telefon jó pár dologban kiemelkedő volt, de a méretei miatt választották sokan. A telefon pontosan 147.5 x 70.5 x 7.5 mm méretű, 155 g súlyú és 5.97″ kijelző átmérővel rendelkezik. Személyes kedvencem, mivel nekem is ilyen telefonom van, már megjelenés óta. A teljesítménye kielégítő, Snapdragon 712 SoC még mindig mindenre IS jó, rengeteg app fut, mellette rendszeresen játszok is vele. Bár az akkumulátor, ami csak 3.070 mAh, 18 W-os gyorstöltéssel. Ha nem vigyázok, estére teljesen lemerül.

A Xiaomi azóta még csak hírét sem adta, hogy a jövőben újra kis méretű telefont fog piacra dobni, ilyen tulajdonságokkal. Mármint a ház és a képernyő méretét illetően, minden másban a kornak megfelelő hardverrel. Álom csupán… sokan ezért nézelődnek más márka iránt, bár a felhozatal nem a legjobb, de az Apple még most is, a legújabb sorozatába is kínál alternatívát.

Apple iPhone 13 Mini

Apple iPhone 13 Mini

Az Apple iPhone 13 Mini még ennél is kisebb! A méretei 131.5 x 64.2 x 7.7 mm és ehhez egy 5.4″ képátlóval rendelkező Super Retina XDR OLED képernyő társul. Az egész telefon csak 140 g, amiben még belefért egy 2.438 mAh akkumulátor, 20 W gyorstöltéssel. A telefon teljesítményét nem tudom összehasonlítani, mivel még nem kapható, de sajnos ehhez a márkához nem férünk úgy hozzá, mint a Xiaomi-hoz.

A számok alapján nem ítélkezhetek az eszközök felett, melyik jobb és miben? Ráadásul ez a cikk sem arról szól, hogy ezt vagy azt fikázzam, vagy az egekig emeljem. Sajnos rossz hírrel szolgálhatok az iPhone rajongóknak is, mivel a mai pletykák alapján, a 13 Mini lesz az utolsó a családban.

Jon Prosser már nem először szivárogtat ki információkat az Apple berkeiből, volt jó néhány előző posztja, amivel felkavarta az álló vizet. Majd hogy nem mindig igaza lett, vagy talán tudott is valamit, nem csak tippelt. Szóval aki kis méretű telefont keres, a legkorszerűbb tulajdonságokkal, annak eljött az utolsó lehetőség.

Csak hát ott a nagy bibi, míg a Xiaomi Mi 9 SE megvásárolható volt 110.000 Ft környékén, addig a Apple iPhone 13 Mini 294.990 Ft-tól indul. Aztán kitudja, hogy ki, mennyiért fogja kirakni a polcra.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek