Mi 7 pletyka – Színesedik a kínálat

2909
- Hirdetés -

Lassan egy hete mutatták be a Mi MIX 2S-t, melyről decemberben még nem hittük volna, hogy egyáltalán több egy szimpla pletykánál. A Xiaomi óvatosan, pont annyit tett hozzá a Mi MIX 2-höz, hogy azzal tartani tudják az iramot a konkurenciával szemben. Épp ezért nem lőtték el a “ráncfelvarráson” átesett 2S-nél az összes, 2018-ra betervezett fejlesztést. Azaz még nincs notch, az ujjlenyomat-szkenner is a megszokott helyen, és technológiával került beépítésre, és kijelző technológiában sem történt váltás.
Most, hogy a Mi MIX 2S esetén minden kiderült, ideje a Mi 7-re koncentrálni. Már magunk sem tudjuk, eddig hány pletykát adtunk közre, és megjósolni sem lehet, mennyire lehet még számítani, a hivatalos bemutató előtt. A specifikációk nagyjából egységesek, csupán az akku kapacitással szállnak el egyes portálok. Ez most is hasonlóan valószínűtlen. A MIX 2S bemutató előtti hivatalos hírmorzsákhoz hasonlóra a Mi 7-tel kapcsolatban is számíthatunk majd.

A legnagyobb újítás, mely egyre valószínűbb, az a kijelzőbe épített ujjlenyomat-szkenner lesz. Ezt is többször kiveséztük, a Synaptics fejlesztését már a vivo két modell esetén is alkalmazza (). A legutóbbi MIUI és firmware kódokból már kivehető, hogy a notch is része lesz az előlapnak, erről több bizonyítékkal alátámasztva olvashattok Kornél írásában.
Ha notch, akkor OLED panel, melyből kapásból két mérettel is számolhatunk. Korábban az Apple is – és a Samsung a mai napig – két méretben mutatta be aktuális iPhone-ját, a Xiaomi is két kijelzőméretben gondolkodik. Ezzel nincs is semmi baj, mivel a hardver azonos lesz, így mindenki maga döntheti el, mekkora mérettel hajlandó kompromisszumot kötni. Természetesen a Mi 7Plus esetén leehet számítani nagyobb akkura is. A hátlapi kamera vertikális elhelyezését már kár vitatni, ezt is leírtuk a fenti linken olvasható cikkben. A Qi (vezeték nélküli) töltés a további biztos pontja a következő zászlóshajónak.
Térjünk át a friss információkra.
A színes kerámia előállításában történt áttörésről január végén számoltam be.
Már akkor sejthető volt, hogy ezt a Mi 7 esetén alkalmazhatják elsőként. Mivel akkor a Mi MIX 2S még csak pletyka szinten mozgott, azóta pedig tény, hogy a MIX széria továbbra is marad a klasszikus fekete-fehér színeknél, továbbra is a Mi 7 lehet az esélyes, hogy színes hátlappal érkezzen. Az alábbi képen 3 szín látható. Ez azonban nem minden.

Ugyan a színes verzió nem kelt bazári külsőt, az erősen renderelt (és Photoshopolt) képen több minden is hibádzik:

  • a számomra szembetűnő, az a hátsó kamera mérete. Ha megnézitek, hogy a Mi MIX 2S méretéhez képest mekkora a kamera modul, akkor a Mi 7 legalább 7″-es kell, hogy legyen. Ráadásul illő lenne már egy síkban a hátlappal megoldani a kamera beépítést
  • A notch alakja. A korábbi információkhoz képest túl széles.
  • Az ikonok. Igen, talán a leginkább szemet szúró baki, az az akkuszint ikonja, ugyanis a felső sarok görbülete kitakar egy jelentős részt az ikonból. Ráadásul az erősen vízjeles forrás képén, a jobb felső sarokban a készüléken kívül lógott a háttérkép. A képen a sötét háttérkép miatt nem látható rendesen az alsó és felső káva mérete se.

A képen a forrás képe, és egy 5.9″-es Mi MIX 2S látható. Arányaiban látni a kamera egység méretének jelentős különbségét. Még a Mi 7 Plus esetén is apró lenne mind a lencse, mind a LED villanó mérete.

Hardver téren itt olvashatjátok a várható specifikációkat.
Ami az árat és a megjelenési dátumot illeti, még mindig semmi konkrétum nincs. Jelen infók alapján már április végén, május elejéig várható a Mi 7, még pár hete június eleji bemutatóról pletykáltak.  A 449 dolláros (114.000 Ft-os) ár nem hangzik rosszul, de ez ennyi fejlesztéssel elég valószínűtlen. Ha megnézitek a MI MIX 2S árait, biztosan drágábban lehet majd hozzájutni a Mi 7-hez.

- Hirdetés -

2 HOZZÁSZÓLÁS